1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 2 yıl boyunca sahte sipariş fişi düzenledi
2 yıl boyunca sahte sipariş fişi düzenledi

2 yıl boyunca sahte sipariş fişi düzenledi

Lefkoşa’da faaliyet gösteren China Baazar’da çalıştığı sırada sahte sipariş fişleri ile para çaldığı öne sürülen S.P. tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.

A+A-

Lefkoşa’da faaliyet gösteren China Baazar’da çalıştığı sırada sahte sipariş fişleri ile para çaldığı öne sürülen S.P. tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Cemil Ballıkara, olguları aktardı. Polis, huzurda bulunan zanlı S.P.’nin “Müstahdem Tarafından Sirkat” suçunu işlediğini belirtti. Polis, zanlının 2017-2019 yılları arasında Lefkoşa Ortaköy’de çalışmakta olduğu Chına Baazar isimli iş yerine ait muhtelif eşyaları sahte sipariş fişi düzenleyerek henüz daha tespit edilemeyen iş yerlerine satış yaparak şu ana kadar yapılan tespitlerde 257.000 TL sirkat ettiğini anlattı.
Polis, 18.09.20l9 tarihinde mesele ile ilgili polise şikâyet yapılması üzerine tahkikata başlandığını ve zanlının aynı gün Lefkoşa’da tespit edilip derdest emri gereği tutuklandığını belirtti. Polis,  aynı gün zanlıya ait Girne’de Vakıflar Pasajı’nda bulunan isimsiz iş yerinde yapılan aramada Chına Baazar’a ait sayımları henüz yapılmayan çok miktarda hediyelik eşya malzemesi bulunarak emare olarak zapt edildiğini mahkemeye aktardı. Polis, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyleyerek, gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin henüz yeni başladığı, alınması gereken birçok ifade olduğunu söyledi. Polis,  zanlının serbest kalması durumunda halen daha bulunması gereken emarelere ve ifadesi alınması gereken tanıklara müdahale edeceğinin aşikâr olduğunu belirterek, tahkikatın salim bir şekilde yürütülmesi için zanlının 1 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Temay Sağer, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 1 gün tutuklu kalmasına emir verdi. 

 

Bu haber toplam 2343 defa okunmuştur
İlgili Haberler