1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 2 ölüm, 3 yıl hapis
2 ölüm, 3 yıl hapis

2 ölüm, 3 yıl hapis

Karpaz’da karşı şeride geçerek kaza yapan ve karşı araçta bulunan 2 kişinin ölümüne, 2 kişinin de ağır yaralanmasına neden olan sanık Çağda Haşimoğulları dün yargılandı…

A+A-

Gamze BAYKUR
Karpaz bölgesinde 27 Mayıs 2012 tarihinde karşı şeride geçerek kaza yapan ve karşı araçta bulunan 66 yaşındaki Güzel Temel ile 4 yaşındaki Arda Temel’in ölümüne, Yıldız Temel ile Zübeyde Temel’in ise ağır yaralanmasına neden olan sanık Çağda Haşimoğulları dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. 9 davadan yargılanan ve 8 davadan suçlu bulunan sanık Haşimoğulları 3 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Kanında yüzde 91 promil alkol tespit edilmişti…
Sanık Çağda Haşimoğulları, 27 Mayıs 2012 tarihinde Mağusa-Karpaz anayolu Kumyalı yakınlarında kullanımındaki GU 530 plakalı aracı yüzde 91 alkollü içki tesirindeyken Mağusa’dan Karpaz istikametine seyrettiği sırada yolun sağına geçerek karşı yönden gelen Ramazan Temel yönetimindeki CF 455 plakalı araca çarparak kaza yapmıştı. Meydana gelen kazada CF 455 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Güzel Temel ile Arda Temel olay yerinde hayatını kaybetmiş, hamile olan Yıldız Temel ise düşük yapmıştı.

Ulutekin: “Islah edici ve ibret verici bir hapis cezası kararı verildi.”
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin, sanık Çağda Haşimoğulları’nın aleyhine getirilen davalarda suçlu bulunarak mahkum edildiğini açıkladı. Son zamanlarda ülkemizde meydana gelen kazalardaki ölüm oranında artış yaşandığını belirten Ulutekin, sanık Haşimoğulları’nın GU 530 plakalı aracını alkol tesiri altındayken tedbirsiz ve dikkatsizlik sonucu yolun sağına geçerek kazaya neden olduğunu anımsattı. Ulutekin, amme menfaatini ön planda tutarak 2 kişinin ölümüne neden olan sanık Haşimoğulları’na ıslah edici ve ibret verici bir hapis cezası vermeye oy birliği ile karar verdiklerini açıklayarak, sanığı 3 yıl hapis cezasına mahkum ettiler.

Bu haber toplam 4226 defa okunmuştur
Etiketler :