1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 2 milyon 229 bin 500 TL’den hala ses yok
 2 milyon 229 bin 500 TL’den hala ses yok

2 milyon 229 bin 500 TL’den hala ses yok

Soygun meselesiyle ilgili son gelişmeler zanlı B.Ç’nin ailesi ile ilgili oldu. Parayı bulamayan polis aileyi gözetim altına aldı. İlk önce zanlı B.Ç’nin annesi H.Ç’nin sağlık sorunları için Ercan’a giderken kendisini götüren aracın önü kesilerek arama yap

A+A-

Koop Merkez Bankası’na ait içerisinde 3 Milyon TL bulunan para taşıma aracının kaçırıldığı silahlı soygun olayı ile ilgili kayıp olan 2 milyon 229 bin 500 TL’den hala ses yok

 

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz’da yaşanan 3 Milyon TL’lik soygun olayında henüz ele geçirilmeyen 2 milyon 229 bin 500 TL kayıplara karıştı

Polis ekipleri tarafından bölgede başlatılan geniş çaplı soruşturma sonucunda paranın 770 bin 500 TL’sini ele geçirmiş, geriye kalan miktar ise halen bulunamadı

 


Didem MENTEŞ

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz’da yaşanan 3 Milyon TL’lik soygun olayında henüz ele geçirilmeyen 2 milyon 229 bin 500 TL kayıplara karıştı. Meseleyle ilgili olarak üç zanlı cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı beklerken, suçla bağlantısı olduğu iddia edilen ve yurt dışına kaçtığı öğrenilen M.Ç ise sırra kadem bastı. Günlerdir hiçbir gelişme yaşanmayan soygun meselesiyle ilgili, son olarak cezaevinde tutuklu bulunan B.Ç’nin, ailesine polis tarafından yapılan baskılar gündeme geldi. İlk önce B.ç’nin annesi H.Ç’nin sağlık sorunları için Ercan’a giderken kendisini götüren aracın önü kesilerek arama yapılırken, geçtiğimiz hafta da B.Ç’nin babası H.Ç’nin bankadaki hesaplarına el konuldu. Bu arada YENİDÜZEN soygun olayıyla ilgili son gelişmeleri öğrenmek ve kamuoyuna aktarmak adına Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’den röportaj talebinde bulundu. Ancak Polis Basın Subaylığı aracılığıyla yapılan açıklamada, soruşturmanın halen devam ettiğini bu aşamada açıklama yapılmayacağı belirtilerek, görüşme istediği ret edildi. 

2.2 Milyon TL uçtu…
24 Temmuz’da Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde yaşanan 3 Milyon TL’lik soygun olayında henüz ele geçirilmeyen 2 milyon 229 bin 500 TL ile ilgili günlerdir hiçbir gelişme yaşanmadı. Polis ekipleri tarafından bölgede başlatılan geniş çaplı soruşturma sonucunda paranın 770 bin 500 TL’sini ele geçirmiş, geriye kalan miktar ise bulunamamıştı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlı M.F’nin itirafı doğrultusunda polis Güneşköy ve Akdeniz’de yaptıkları aramalarda 770 bin 500 TL’yi bulmuştu.Bulunan paranın 70 bin TL’sini ‘sakladığı’ iddia edilen R.A da tutuklanmıştı. Soygun olayıyla ilgili tutuklanan B.Ç,M.F ve R.A, 3 ayı geçmemek kaydıyla cezaevine gönderilmişti.
Soygunda bağlantısı olduğu iddia edilen ve İngiltere’de olduğuna inanılan M.Ç ile Türkiye’de olduğu düşünülen R.F ise tespit edilememişti.

Anneyi götüren aracın önü kesildi, arama yapılmıştı
Öte yandan 24 Ağustos günü zanlı B.Ç’nin annesi olan H.Ç’nin ‘kanser tedavisi’ görmek üzere Ercan’a götürülürken, 4 polis aracının önlerini keserek, valizleri ve arabalarında arama yapıldığı iddia edilmişti. Valizler tek tek açılarak aranırken, arabanın yedek lastikleri de yere vurularak kayıp paranın arandığı öğrenilmişti. Hatta olayı YENİDÜZEN’e anlatan amca M.Ç yaşananlara isyan ederek, tüm ailenin baskı altında yaşadığını iddia ederek, “bu nere kadar gidecek. Ovaya gideriz polis peşimizde, çocuklar bir şey yapacak polis takipte. Dayanacak gücümüz kalmadı” demişti.

Babanın ise bankadaki hesabına el konuldu
Bu arada emeklilik maaşını almak için 2 Eylül günü bankaya giden B.Ç’nin babası H.Ç’ye Maliye Bakanlığı’ndan gelen yazı üzerine ödeme yapılmamış, bankadaki hesaplarına el konulmuştu. Polis, Suç Gelirlerinin Aklanması ve Önlenmesi Yasası kapsamında 3 Milyon TL’lik soygun zanlısı B.Ç’nin babası H.Ç’nin bankadaki hesaplarına soruşturma tamamlanana kadar Başsavcılık kanalıyla  ‘tedbir koyduğunu’ açıklamıştı. H.Ç’ye emeklilik maaşının ödenmemesine yönelik talepte bulunulmadığını, bu konuda bir yanlış anlaşılma olduğu belirtilmiş, yapılan yanlışlığın düzeltilerek,  emeklilik maaşını alabilmesi konusunda girişim başlatıldığı aktarılmıştı.

Bu haber toplam 1850 defa okunmuştur