1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 2.Lig’e taş gibi takımlar
2.Lig’e taş gibi takımlar

2.Lig’e taş gibi takımlar

Yükselme Ligi’nde dün oynanan üç maçın ardından Boğaziçi, İskele Trabzon ve A.Yeşilova 2.Lig’e yükseldi

A+A-


 

Eren ŞİŞİK

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun organize ettiği Yükselme Ligi’nde final karşılaşmalarının ardından Alsancan Yeşilova, Boğaziçi ve İskele Trabzonspor adlarını 2.Lig’e yazdıran ekipler oldu. Görneç’te oynanan maçta Boğaziçi, Yılmazköy’ü normal süresi 2-2 biten maçta uzatmada bulduğu golle 3-2 mağlup ederek adını 2.Lig’e yazdırırken, Gönyeli’deki maçta Alsancak Yeşilova, Turunçlu karşısında sahadan 4-1 galip ayrılarak 2.Lig’e çıktı. Bir diğer karşılaşmada ise Balıkesir’de oynandı. Bu karşılaşmada da İskele Trabzonspor, Dörtyol karşısında

Boğaziçi öldü öldü dirildi: 3-2
Görneç Üç Şehitler Stadı’nda oynanan karşılaşmada Boğaziçi ile Yılmazköy karşılaştı. Çok kalabalık bir seyirci karşısında oynanan maçta futbolcular sıcak havanın da etkisiyle zaman zaman zor anlar yaşadı. Karşılaşmada ilk devre 0-0’lık eşitlikle tamamlanırken, ikinci devre müthiş bir gol düellosu şeklinde geçti. Boğaziçi takımı penaltıdan Abdullah ve Halil ile devrenin başında öne geçerken, Yılmazköy takımı bu gollere hemen cevap verdi ve Cevdet ile Aziz’in ayağından bulduğu gollerle skora dengeyi getirdi. Maçta normal süre 2-2 tamamlanırken uzatma anlarında sahneye Boğaziçi’nden Mahmut çıktı ve kazanılan penaltı atışını golle sonuçlandırdı. Karşılaşma 3-2’lik skorla sona erdi. Boğaziçi bu sonuçla 2.Lig’e çıktı

A.Yeşilova işini şansa bırakmadı: 4-1
Gönyeli Stadı’nda oynanan bir diğer zorlu maçta Alsancak Yeşilova ile Turunçlu karşılaştı. 2.Lig’e çıkması muhtemel iki güçlü ekibin karşılaşmasında Yeşilova maçı 4-1 kazanarak geçen yıl ucundan döndüğü 2.Lig’e yükseldi. Karşılaşmada Alsancak Yeşilova’nın gollerini Remzi Betmezoğlu (2) ve Barış Rado (2) kaydederken, Turunçlu’nun tek golü Emrah Zahlül’den geldi. Bu sonuçla Alsancak Yeşilova ekibi adını 2.Lig’e yazdırdı.

İskele Trabzon güle oynaya: 5-2
Karşılaşmaya hızlı başlayan İskele Trabzonspor 20 dakika içerisinde bulduğu üç golle rakibine göz açtırmadan 3-0 öne geçerek, büyük bir avantaj yakaladı. İlk yarı boyunca bulduğu net pozisyonları gole çevirmede aceleci davranan bordo mavili takım oyuncuları, devrenin sonuna doğru kalesinde gördüğü golle, soyunma odasına 3-1’lik üstünlükle gitti.Dörtyol bir anda Uğur Acı’nın kırmızı kart görmesi ile oyun alanında 10 kişi kaldı. Eksik kalan Dörtyol baskısını devam ettirdi ve skoru 3-2 yaptı.
İlerleyen bölümde iki gol daha bulan İskele Trabzonspor, rakibini 5-2 yenerek yeni sezonda K-Pet 2.Ligde mücadele etme hakkı kazandı.

Bu haber toplam 1608 defa okunmuştur