1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 2 Kıbrıslı Türk Malezya’da idam ediliyor
2 Kıbrıslı Türk Malezya’da idam ediliyor

2 Kıbrıslı Türk Malezya’da idam ediliyor

Malzeya mahkemesi 2 Kıbrıslı Türk’ü idama mahkum etti.

A+A-


Malzeya mahkemesi 2 Kıbrıslı Türk’ü idama mahkum etti. Geçtiğimiz hafta 67 ve 57 yaşlarında 2 Kıbrıslı Türk için idam kararı verilirken, 2 Kıbrıslı Türk’ün Malezya’ya yolculuk etmeden önce Larnaka’da yaşadığı belirtildi. 2 Kıbrıslı Türk’ün idam gerekçesi olarak Kuala Lumpur’da 2011 yılında yüklü miktarda uyuşturucu ile yakalanması gösterildi.

 

Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan, Malezya Mahkemesi tarafından iki Kıbrıs vatandaşının idam cezasına çaptırılması hakkındaki açıklaması

 

Kıbrıs Cumhuriyeti iki vatandaşının Malezya’daki bir Mahkeme tarafından idam cezasına çarptırıldığı haberi ile ilgili olarak, Dışişleri Bakanlığı, Muhammet Osman ve Mehmet Uçaner Oktay’ın uyuşturucu suçundan Kasım 2011’de yakalandıkları günden beri Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, diplomatik ve hukuki yardımla birlikte Malezya Makamlarına yönelik girişim yaparak hızlı ve koordineli biçimde hareket ettiğini kaydetmektedir.
Özellikle, Kıbrıs Cumhuriyeti aşağıdaki hareketlerde bulundu:
- Sanıkların Malezya Mahkemesi önündeki savunması ile ilgili tüm masrafları karşıladı.
- Malezya Başbakanı ve Dışişleri Bakanı’nın dikkati, diplomasi yoluyla, konuya çekildi. 
- Yeni Delhi’deki Yüksek Komiserliğin bir Yetkilisi, Malezya makamları ile temasta bulunmak ve tutuklularla görüşmek için altı kez o ülkeye gitti.
- Yeni Delhi’deki Yüksek Komiserlik aracılığıyla, tutuklulara çeşitli ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla mali yardımda bulundu.
Cumhuriyetin Konsolosu ile yaptıkları son görüşmede, tutuklular Cumhuriyetin kendilerine sağladığı yardım ve destek için teşekkürlerini ifade ettiler. 
Davanın görüşülmesi sona erdiğinde, 15 Nisan 2015 tarihinde tutuklular Mahkemece idam cezasına çarptırıldı. Söz konusu karar temyiz edilecek ve ülkedeki AB Temsilciliği aracılığıyla nota verme olasılığı incelenmektedir.

21 Nisan 2015

Bu haber toplam 4035 defa okunmuştur