1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 2. Kadın için Sanat Festivali tamamlandı
2. Kadın için Sanat Festivali tamamlandı

2. Kadın için Sanat Festivali tamamlandı

Kadın için Sanat Festivali bu yıl 27-30 Haziran tarihlerinde  Lefkoşa Surlariçi’nde yer alan Artivist Sanat Atölyesi’nde gerçekleşti.

A+A-

 

Artivist Sanat Atölyesi’nin her yıl organize ettiği Kadın için Sanat Festivali bu yıl 27-30 Haziran tarihlerinde  Lefkoşa Surlariçi’nde yer alan Artivist Sanat Atölyesi’nde gerçekleşti.
Festival Fatoş Avcısoyu Ruso’nun yaptığı açılış konuşması ile sanatseverlere kapılarını açtı.
Ardından Artivist Sanat Atölyesi kurucuları olan İdil Geliç Canateş ve Havva Güleş’in katılan sanatçılara teşekkürlerini sunmaları ile devam eden açılış günü, sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Kadın için Sanat Festivali…

Her yıl gerçekleştirilen Kadın için Sanat Festivali; kadınların kamusal alanlarda görünürlüğünü artırmak ve sanatsal alanda üretim sağlayan kadın sanatçıların çalışmalarını sergilemek, ülkemizde ve dünyada yaşanan başta kadın hakları temelli, tüm insan hakları ihlallerine dikkat çekmeyi hedefliyor. Festival kapsamında bu yıl; dans, video enstalasyon, performans sanatı, fiziksel tiyatro, resim, fotoğraf, müzik enstalasyon, heykel, alanlarında eserler yer aldı.

ks1.jpg

ks2.jpg

ks3.jpg

 

Kıbrıs’ın kuzeyindeki ilk alternatif sanat festivali niteliğini taşıyan festivale; Sevcan Çerkez, Zehra Şonya, Cemil Bayhanlı, Vicky Chris, Havva Güleş, Oya Akın, Yağmur Bayhanlı, Emine Sadrazam, Emel Yücedal, Kemal Behçet Caymaz, Semiha Adsız, İpek İbretler, Mehmetemin Yıldızçoban, Muazzez Tokatlıoğlu, Hazal Şen ve Serpil İsmihan katkı koydu.

Artivist Sanat Atölyesi kimdir

Artivist Sanat Atölyesi, aktivizm ve sanatı iç içe geçirerek başta ada genelinde dert edilmiş konuları ele alarak sanat alanlarında üretim sağlamak amacı ile bir araya gelmiş sanatçılardan oluşan alternatif bir sanat topluluğudur. Atölyemizle birlikte çalışmak isteyen sanatçılar ve atölyemizin destekçisi olmak isteyen herkes, artivist.sanat.atolyesi@gmail.com adresine mail atarak veya atölyemizi ziyaret ederek bizlere ulaşabilirler.




 

Bu haber toplam 3489 defa okunmuştur