1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “1975’ten itibaren trafiğe bin 888 kurban”
“1975’ten itibaren trafiğe bin 888 kurban”

“1975’ten itibaren trafiğe bin 888 kurban”

TRAKAYAD Başkanı Sevay’dan Trafik Güvenliği konusunda açıklama

A+A-

Trafikte Kazasız Yaşam Derneği (TRAKAYAD) Başkanı Hüseyin Sevay, trafik güvenliği konusundaki sorunların Cumhuriyet Meclisi tarafından sahiplenilmesi gerektiğini kaydetti.
Meclis bünyesinde “Trafik Güvenliği Kriz Masası” oluşturulmasının şart olduğunu dile getiren Sevay, “Var olan sistem çalışmadığına göre, KKTC’deki trafik güvensizliğine karşı topyekûn savaş açmak Meclis’in inisiyatifine kalmıştır. Ancak ve ancak Meclis ön plana çıkıp trafik güvenliği sorunlarımızı sahiplenirse bunları çözüme ulaştırmaya başlayabiliriz” açıklamasında bulundu.

“1975’ten itibaren trafiğe bin 888 kurban… Kriz masası için bin 888’den fazla sebep var”
1975 yılı başından itibaren trafiğe bin 888 kurban verildiğini, son on yılda her yıl ortalama 39 insanın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini, yaklaşık 200 kişinin ciddi şekilde yaralandığını söyleyen Sevay, “Meclis bünyesinde Trafik Güvenliği Kriz Masası kurulması için bin 888’den fazla sebep var” dedi.
Konuyla ilgili yazılı açıklamasında, TDP Milletvekili Zeki Çeler’in öncülüğünde CTP, UBP, DP, TDP ve bazı bağımsız milletvekillerinin birlikte sundukları önergeyle Meclis’te trafik konusunda gerçekleştirilen olağanüstü oturuma da değinen Sevay, “Olağanüstü sıfatlı bu toplantı milletvekillerinin birçoğunun ilgisini bile çekmedi. Konuşmalar yine boş koltuklara yapıldı” ifadesine yer verdi.
Sevay, “Meclis artık bu değişim için Trafik Güvenliği Kriz Masası’nın oluşumunu onaylamalı ve bugünden başlayarak gereken bu değişimi kucaklayıp toplumla birlikte trafik güvenliği savaşını başlatmalıdır” dedi.
TRAKAYAD Başkanı Hüseyin Sevay, “Trafikte hayat kurtarmak ve kalıcı sakatlıkları önlemek için hem trafik güvenliğinden sorumlu her kişinin, hem de toplum bireylerinin yerine getirmesi gereken birçok sorumluluk var” vurgusunda da bulundu. 

 

 

Bu haber toplam 2231 defa okunmuştur
İlgili Haberler