1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 180 bin TL çalmakla suçlanıyor!
180 bin TL çalmakla suçlanıyor!

180 bin TL çalmakla suçlanıyor!

Lefkoşa’da faaliyet gösteren YAR Grup’ta pazarlamacı olarak çalışan isminin baş harfleri Y.Ç. olan şahıs, zimmetine yüklü miktarda para geçirdiği iddiasıyla tutuklandı

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da faaliyet gösteren YAR Grup’ta pazarlamacı olarak çalışan isminin baş harfleri Y.Ç. olan şahıs, 180 bin TL parayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla şikayet üzerine tutuklandı. Mağusa, İskele ve Mesarya bölgesindeki hırdavatçılara malzeme satışı yapan ve hesaplarda açık çıktığı ileri sürülerek tutuklanan zanlı Y.Ç. dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Nöbetçi Yargıç Tacan Reynar, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Gözde Çeliker ve zanlı şahsen mahkemede hazır bulundu. Savcı Çeliker, meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Mehmet Emin Doğan’ı mahkemeye tanık olarak dinletti.

“4 yıldır çalışıyor”
Mehmet Emin Doğan, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Doğan, Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren YAR Grup’ta 4 yıldır pazarlamacı olan zanlının, aylık 2200- 2500 TL geliri olduğunu ve Mağusa, İskele ve Mesarya bölgesinden sorumlu olduğunu aktardı. Polis memuru, 2014- 2015 tarihleri arasında şirkete ait hesaplarda 180 bin TL açık bulunduğunu ve bu parayı sirkat ettiği iddiasıyla zanlı Y.Ç.’nin tutuklandığını ifade etti.

“Nakit de alıyor, makbuz yazıyor”
Zanlının hırdavatçılara verdiği malzemeler karşılığında makbuz verdiği bazen de nakit ödeme aldığını, çek ile ödemelerde ise makbuza çek numaraları yazarak tahsilat yaptığını da aktardı. Zanlı hakkındaki suç ve suçun ispatlanması açısından belli bir süreye ihtiyaç duyulduğunu, alınması gereken ifadeler olduğunu vurgulayan Doğan, tahkikat amaçlı zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutukluluk
Mahkeme, polis memurunun tutukluluk talebi üzerine zanlı Y.Ç.’ye söz hakkı verdi. Zanlı, “söylemek istediğim bir şey yok” dedi. Bunun üzerine huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendiren Yargıç Tacan Reynar, ‘müstahdem tarafından sirkat’ suçuyla bağlantılı olarak soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlı Y.Ç.’nin 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1466 defa okunmuştur