1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 18. Türksoy Opera Günleri, 15 – 24 Eylül’de…
18. Türksoy Opera Günleri, 15 – 24 Eylül’de…

18. Türksoy Opera Günleri, 15 – 24 Eylül’de…

Kıbrıs konserleri, 17 VE 18 Eylül’de geçekleşecek; Kuzey Kıbrıs’ı opera sanatçısı Beste Berk temsil edecek

A+A-

 

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY)’un, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı işbirliğinde düzenlediği geleneksel “TÜRKSOY Opera Günleri” 15- 24 Eylül tarihleri arasında Türkiye ve Kıbrıs’ın kuzeyinde gerçekleşecek.

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 18. TÜRKSOY Opera Günleri etkinlikleri bu yıl, “Kırgızistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti (SSCB) Emektar Sanatçısı, Halk Sanatçısı ve SSCB Halk Sanatçısı” olan Bolot Mincılkıyev’in anısına düzenleniyor.

Etkinlik kapsamında gerçekleşecek konserler; İstanbul’da Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, Kuzey Kıbrıs’ta Bellapais Manastırı ve Antalya’da ise Aspendos Antik Tiyatro’da yer alacak.

Kuzey Kıbrıs konserleri ise bu yıl iki konser şeklinde 17 ve 18 Eylül’de geçekleşecek; Kuzey Kıbrıs’ı Opera Sanatçısı Beste Berk temsil edecek.

18. TÜRKSOY Opera Günleri’ne Kuzey Kıbrıs yanı sıra Azerbaycan, Başkurdistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tataristan ve Türkiye’den toplam 10 opera sanatçısı katılacak.

TÜRKSOY Opera Günleri konserlerine Ankara Devlet Opera ve Balesi Şefi Aytuğ Ülgen yönetiminde hazırlanan opera sanatçıları, etkinliğe Kırgızistan ve Türkiye’den katılacak Piyanistler Yulia Babich ve Aylin Özuğur eşliğinde sahne alacak.

Halka açık ve ücretsiz gerçekleşecek olan konserler saat 20.00’de başlayacak.

(UG/ÖK) FOTOĞRAFLI

Bu haber toplam 1559 defa okunmuştur