1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 18 ay hapis cezası
18 ay hapis cezası

18 ay hapis cezası

Adaya ‘kendi içimi için’ 3 gram 375 mg ağırlığında hintkeneviri ve 114 adet MDMA hap türü uyuşturucu madde ithal eden sanık Doruk Sarper Alk, Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti, Türkiye’den temin ettiği hintkeneviri ve MDMA (extacy) türü uyuşturucu maddeleri ülkeye getirerek tasarruf eden sanık Doruk Sarper Alk’a 18 ay hapis cezası verdi. Ercan Havaalanı’nda ülkeye giriş yapmaya çalıştığı esnada, iç çamaşırı içerisinde tasarrufu ettiği 3 gram 375 mg ağırlığında hintkeneviri ve 114 adet MDMA hap türü uyuşturucu maddelerle yakalan sanık Doruk Alk, dün yargılanmak üzere mahkemeye çıkarıldı.

Bir süredir Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan sanık Doruk Sarper, ‘uyuşturucu ithal ve tasarruf’ suçlarından yargılandı. Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol ve Savunma Makamı hazır bulundu.

“114 adet MDMA”
Heyet adına dava kararını Yargıç Alev Ulunay okudu. Ulunay, sanık Doruk Alk’ı kendi ikrarı ve İddia Makamı’nın ileri sürdüğü olgular ve emareler ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.

Ulunay, sanık Doruk Sarper Alk’ın 15 Şubat’ta Ankara’dan bin 400 TL’ye satın aldığı uyuşturucu maddelerin birazını tüketerek 18 Şubat 2014’de adaya giriş yapmaya çalıştığı esnada narkotik köpeğinin tepki vermesiyle tespit edildi. Sanığın KKTC’de öğrenci olduğunu, sanığın uyuşturucudan dolayı bir süre tedavi gördüğünü aktaran Ulunay, sanığın ailevi ve kişisel durumuna değindi.

“MDMA hap türü en tehlikeli uyuşturuculardan”
Sanığın uyuşturucu maddeyi kendi kullanımı için adaya ithal ettiğini ve ticari bir amaç gütmediğini söyleyen Yargıç, toplum sağlığını etkileyen bu tür suçlara ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini söyledi. Yargıç,  toplum sağlığını tehdit eden uyuşturucu illetinin, kamu vicdanını etkileyen suç türlerinden olduğunu belirtti.

Toplumu rahatsız eden bu tür suçlara etkin cezalar verilmesinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Alev Ulunay, uyuşturucu miktarı kadar türünün de önemli olduğuna ve bu davadaki ‘MDMA’  hap türü uyuşturucunun biraz daha ağır türlerinden olduğuna değindi.

“18 ay ceza”
MDMA hap miktarının azımsanmayacak ölçüde olduğuna değinen Yargıç, bu durumun sanığın aleyhine bir durum olduğunu vurguladı.

Yargıç Ulunay, sanığın sabıksız oluşunu, söz konusu uyuşturucunun ticaretini yapmayarak kendi içimi için kullandığına dikkat çekerek, sanığın hapislik cezasının süresi belirlenirken tüm olguları göz önünde bulundurarak, oy birliğe ile sanık Doruk Sarper Alk’ın 18 ay hapislik cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Bu haber toplam 3166 defa okunmuştur