1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 18 ay hapis cezası…
18 ay hapis cezası…

18 ay hapis cezası…

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti, ‘uyuşturucu ithal ve tasarruf’ suçlarından yargıladığı 22 yaşındaki Çağın Yıldırımbora’yı affetmedi…

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi uyuşturucu suçundan yargıladığı 22 yaşındaki Çağın Yıldırımbora’yı affetmeyerek, 18 ay hapis cezasına çarptırdı. 2014 Şubat ayında Güney’den Kuzey’e geçerken tasarrufunda 15 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ithal eden Yıldırımbora, dün mahkemede ‘uyuşturucu ithal ve tasarruf’ suçlarından yargılandı.
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti, huzurundaki davada, iddia makamı adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol, Savcı Aliye Özçınar ve sanık Avukatı mahkemede hazır bulundu.
Kararı okuyan Başkan Ömer Güran, uyuşturucu suçlarının küçücük ülkemizde giderek yayıldığına değinerek, bu suçu işleyenlere veya işlemeye meyilli olan kişilere artık ibret verici ve caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini vurguladı.


“İbret verici cezalar verilmeli”
Ömer Güran, bu suçun 15 yıla kadar hapislik ön gören bir suç olduğuna vurug yaparak, uyuşturucu suçlarının ülkede giderek artış gösterdiğine dikkat çekti. Ülkede büyük bir sorun haline gelen uyuşturucu kullanma yaşının giderek düştüğünün gözlemlendiğine vurgulayan Güran, bu suçu işleyenlere veya işlemeye meyilli olan kişilere ibret verici ve caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini aktardı.
Sanığın 22 yaşında genç bir suçlu olduğunu, sosyal tahkikat raporundan anlaşılacağı üzere, zor bir yaşam sürdüğünün görüldüğünü belirten Güran, bu durumu sanık lehine hafifletici sebep olarak dikkate aldıklarını kaydetti. Davayla ilgili olarak ağırlaştırıcı hususların yanında hafifletici nedenleri de göz önünde bulundurduklarını ifade eden Başkan Ömer Güran, sanık Çağın Yıldırımbora’yı mahkum olduğu davalardan toplam 18 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.


Neler yaşanmıştı?
Önceden işlediği suç nedeniyle mahkeme tarafından ülkeden çıkışı yasaklanan sanık Çağın Yıldırımbora, 2013 yılı Kasım ayında kaçak olarak Güney Kıbrıs’a geçmiş oradan da İngiltere’ye gitmişti. Şubat 2014’de Güney Kıbrıs’a geri gelen sanık, Metehan Barikatı’ndan Kuzey’e yasal olarak giriş yapmaya çalışmış ancak, yasal olmayan yoldan çıkış yaptığı için alı konularak kısa süre sonra da serbest bırakıldı. Sanık yanında getirdiği 15 gram hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi, KKTC’ye ithal ettikten sonra, evinde bir süre saklamıştı. Daha sonra dövme yaptırdığı için paraya sıkışan sanık, elinde kalan bir miktar maddeyi, Doğuş Cambolat’a satmış, Doğuş Cambolat ise, Narkotik Polis’i tarafından tespit edilerek gözaltına alınmıştı. Cambolat’ın, maddeyi sanık Çağın Yıldırımbora’dan aldığını itiraf etmesi üzerine, polis Yıldırımbora’yı tespit ederek tutuklamıştı.

Bu haber toplam 4272 defa okunmuştur