1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 174 ‘istisnai vatandaşlık’  davası duruşmaları 9 Temmuz’da başlıyor
174 ‘istisnai vatandaşlık’  davası duruşmaları 9 Temmuz’da başlıyor

174 ‘istisnai vatandaşlık’  davası duruşmaları 9 Temmuz’da başlıyor

İçişleri Bakanlığı davayı yürütmek için avukat Uğur Çulhaoğlu’nu görevlendirildi. Mahkeme, Çulhaoğlu ile ilgili gerekli işlemlerin tamamlanması için ve duruşmalara başlamak üzere davayı 9 Temmuz’a tehir etti

A+A-

Didem MENTEŞ

Bakanlar Kurulu’nun hukuka ve yasaya aykırı olduğu gerekçesi ile iptal ettiği 174 ‘istisnai vatandaşlıklar’ ile ilgili duruşmalar 9 Temmuz’da başlıyor.

Kararın iptali ve ara emri alınması için Lütfü Ayhan Köksal ile Ö.A isimli kişinin açtığı iki ayrı davanın, ön görüşmesi dün yeniden Yüksek İdare Mahkemesi’nde yapıldı.

Davacıların ara emri talebine karşılık, İçişleri Bakanlığı avukatı itiraz dosyalarken, Bakanlık adına davayı yürütmek için avukat Uğur Çulhaoğlu’nu görevlendirildi. Çulhaoğlu ile ilgili gerekli işlemlerin tamamlanması için mahkeme davayı yeniden erteledi.

Davacı tarafların duruşmalara geçilmesi talebi üzerine, Mahkeme dava oturumlarına başlamak üzere 9 Temmuz Pazartesi gününe davayı tehir etti.

Davacı Lütfü Ayhan Köksal ile Ö.A isimli kişinin açtığı iki ayrı davanın duruşmaları, Yüksek Mahkeme Başkanı Gülden Çiftçioğlu huzurunda görüşülecek.

 

 

 

 

Bu haber toplam 3093 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler