1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 17 gün önce çalışmak için geldi, Tabutla döndü!
17 gün önce çalışmak için geldi, Tabutla döndü!

17 gün önce çalışmak için geldi, Tabutla döndü!

Ülkeye 11 Haziran’da ‘ön izin’ ile gelerek inşaatta çalışmaya başlayan ve önceki gün yüksekten düşerek hayatını kaybeden 18 yaşındaki Yavuz Bay’ın cenazesi defnedilmek üzere Kars’a gönderildi.

A+A-

Fehime ALASYA

Ülkeye 11 Haziran’da ‘ön izin’ ile gelerek inşaatta çalışmaya başlayan ve önceki gün yüksekten düşerek hayatını kaybeden 18 yaşındaki Yavuz Bay’ın ölümü ile ‘iş kazaları’ yeniden gündeme geldi.

Hayatını kaybeden gencin çalıştığı firma olan Kofalı İnşaat Direktörü Ali Kofalı, tüm tedbirleri aldıklarını ve ölen gencin düştüğü alanda çalışma olmadığını ifade ederken, Çalışma Dairesi Müdürü Yusuf Önderol, dün inşaatın faaliyetlerinin durdurulduğunu belirtti.

Öte yandan Polis Basın Subaylığı’ndan önceki gün verilen bilgide 18 yaşındaki Yavuz Bayı’ın ölümü ‘İş kazası’ başlığı altında aktarılmış, soruşturmanın hala sürdüğü belirtilmişti.   

 

17 gün önce çalışmak için gelmişti…

Lefkoşa’da Kofalı İnşaat Şirketi tarafından yapımı devam eden inşaatın üçünü katından düşerek hayatını kaybeden 18 yaşındaki Yavuz Bay’ın cenazesi, defnedilmek üzere Kars’a gönderildi.

Hayatının baharında yaşama veda eden Bay’ın ülkeye 17 gün önce ‘ön izin’ ile geldiği ve çalışma izni için iş yerinin gerekli girişimi hemen yaptığı belirtildi.

Ailesi yıllardır Kofalı İnşaat bünyesinde hizmet veren Yavuz Bay’ın ülkeye 11 Haziran 2018’de ön izinle geldiği ve sıvacı olarak iş başı yaptığı öğrenildi.

Kofalı İnşaat Direktörü Ali Kofalı, tüm tedbirleri aldıklarını ve hayatını kaybeden gencin düştüğü alanda çalışma olmadığını ifade ederken, Çalışma Dairesi Müdürü Yusuf Önderol, dün inşaatın faaliyetlerinin durdurulduğunu belirtti.

İnşaatın dün de denetlendiğini YENİDÜZEN’e doğrulayan Kofalı İnşaat Direktörü Ali Kofalı, bunun ‘Olayın sıcak oluşu ve biraz daha güvenlik önlemi alınması’ gerekçesiyle yapıldığını belirtti.

Kofalı, basında yer alan suçlayıcı haberlerden rahatsızlık duyduğunu ifade ederek, “Bu çocuk çalıştığı sırada düşmedi, düştüğü yerde de herhangi bir aktif çalışma yoktu, nasıl oradan düştü, olanlara hiçbir anlam veremiyoruz…” dedi… 

 

Önderol: “İnşaat dün yine denetlendi, durduruldu”

Çalışma Dairesi Müdürü Yusuf Önderol, YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada Yavuz Bay’ın hayatını kaybettiği İnşaat olan Kofalı İnşaat’ın daha önce birkaç kez denetlendiğini, ufak tefek eksikliklerinin bulunduğunu ve giderilmesi için uyarıldığını kaydetti.

Önderol, firmanın, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Raporu bulunduğuna dikkat çekerek, dün yeniden denetim yaptıklarını ve geçici bir süreliğine inşattaki ufak tefek eksiklerin tamamlanması için yeniden faaliyetlerin durdurulduğunu belirtti.

İnşaat firmasının söz konusu alandaki çalışmalarının titizlikle sürdürdüğünü belirten Önderol, eksikliklerin giderilmesi için bu uygulamaya gidildiğini kaydetti.

 

Kofalı: “Çalışma olmayan bir bölgeden aşağıya düştü”

Kofalı İnşaat Direktörü Ali Kofalı, YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada inşaatın dün denetlendiğini ve ‘Olayın sıcak oluşu ve biraz daha güvenlik önlemi alınması’ gerekçesiyle faaliyetlerinin durdurulduğunu kaydetti.

Kofalı açıklamasında şunları ifade etti:

“Yaşanan bu olaydan ötürü oldukça üzgünüz, bu çocuk yanımızda işe başlayalı birkaç hafta olmuştu, çalışma izni için işlemleri sürüyordu. Ailesi yıllardır yanımızda çalışıyor, kendi de yeni gelmişti. Cenazesi defnedilmek üzere Kars’a gönderildi.

Bizler şirket olarak sürekli şekilde yoğun güvenlik önlemi alarak çalışıyoruz, bu inşaatımız da daha önce birkaç kez bakanlık tarafından denetlenmişti. Ufak tefek eksiklerimiz olduğu gerekçesiyle de durdurulmuş, tamamlar tamamlamaz yeniden açılmıştı.

Dün de yeniden daire gelip bizi denetledi, yine kapatma yaptılar, olayın çok sıcak olduğunu ve biraz daha güvenlik önlemi alınması gerektiğini söylediler.

Çok büyük hatalarımız yoktu, ufak tefek birkaç eksik vardı, o kadar…

Kaldı ki bu çocuk çalıştığı sırada düşmedi, düştüğü yerde de herhangi bir aktif çalışma yoktu, nasıl oradan düştü, olanlara hiçbir anlam veremiyoruz… İskelede çalışmıyordu, orada hiçbir iş yoktu. Bariyerleri geçip aşağıya nasıl düştü hala anlamış değiliz, inceleme ekipleri de olay yerini gördüğü zaman çok şaşırdı. Çalışma olmayan bir bölgeden aşağıya düştü. Olay anında görgü tanığı bile yoktu çünkü orda kimse yoktu. Polisin konuyla ilgili soruşturması hala sürüyor, detaylı şekilde araştırma yapılıyor.

 Bizler de emektar insanlarız, hem patronuz hem işçi, çalışanlarımız bizim için çok değerli, biz katil değiliz. Biz adam öldürmedik, biz de bu ülkenin çocuklarıyız.” dedi. 

Fotoğraflar: KIBRIS Gazetesi

Bu haber toplam 5351 defa okunmuştur
Etiketler :