1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 1644 kg kaçak et
1644 kg kaçak et

1644 kg kaçak et

Demirhan’da bir van araç içerisinde 1644 kilo kaçak et ele geçirildi, 2 kişi tutuklandı

A+A-

Demirhan’da bir van araç içerisinde 1644 kilo kaçak et ele geçirildi, 2 kişi tutuklandı. Demirhan polisinin dün saat 23:30’da yaptığı operasyonda bir van araçta gümrüğü ödenmemiş toplam 76 paket içerisinde, yaklaşık 1644 kg ağırlığında sığır eti bulunarak emare alındı. Polis olayla ilgili olarak isimlerinin baş harfleri E.L.(E-36) ve Ö.L.(E-52) olan şahısları tutukladı. 

76 paket içinde 1 644 kilo ağırlığında…

Mesele ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar E.L ve Ö.L tutuklanarak  mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Demirhan Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Mehmet Kanteper olayla ilgili bulguları aktardı.

Kanteper, Mahkemede yeminli şahadet veren Kanteper, davayla ilgili olguları aktardı. Kanteper, 26 Eylül’de saat 15.00 sıralarında DD 158 plakalı van araçta yapılan aramada gümrüğü ödenmemiş, 76 paket içinde 1 644 Kilo ağırlığında Rum tarafından kaçak olarak getirildiğinden şüphe edilen sığır eti bulunarak emare alındığını mahkemeye aktardı. 

Polis memuru Mehmet Kanteper, zanlıların Girne’de tepist edilerek tutuklandıklarını söyledi. Zanlıların suçu kabul etmediğini belirten Kanteper, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların bir gün tutuklu kalmasını talep etti. 

Mahkemede söz hakkı verilen zanlı E.L, amcası Ö.L’nin konu suçla alakası olmadığını ileri sürdü. E.L, “Van araç benimdir. Arabayı bir Rum’a verdim. Çekici çağırıp, etin yüklenmesinde yardımcı oldum” dedi. Zanlı Ö.L, olayla hiçbir bağı olmadığını ileri sürdü.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için iki zanlının da  bir gün tutuklu kalmasına emir verdi. 

Bu haber toplam 1787 defa okunmuştur
Etiketler : , ,