1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 160 gündür morgda bekliyor
160 gündür morgda bekliyor

160 gündür morgda bekliyor

Ercan Havalanı yakınlarında 6 Ocak tarihinde bulunan ve Mayıs ayında kimliği belirlenen Vietnamlı kadının cesedi hala ailesine teslim edilmedi

A+A-

ANKARA VİETNAM ELÇİLİĞİ DEVREDE… Ocak ayında Ercan Havaalanı yakınlarında çürümüş olarak bulunan kadın cesedinin Vietnam uyruklu 40 yaşındaki Dam Thı Hop isimli kadına ait olduğunun kesinleşmesi ile Ankara Vietnam Büyükelçiliği cenazeyi almak için girişim başlattı.

POLİS RESMİ AÇIKLAMA YAPMADI… 6 Ocak tarihinde bulunan ve bir buçuk sene önce kaybolan Vietnamlı Dam Thı Hop’a ait olduğu kesinleşen cesedin kimliği ile ilgili polis henüz herhangi bir açıklama yapmadı. Yaklaşık bir buçuk sene önce hunharca bir cinayete kurban giden kadının cesedi ailesine teslim edilmek için Adli Tıp Birimi'nde bekliyor

Devrim DEMİR

Öldürüldükten bir buçuk sene sonra Ocak ayında  Ercan Havaalanı yakınlarında bulunan ve Mayıs ayında cesedin 40 yaşındaki Vietnam’lı Dam Thı Hop’a ait olduğu raporlarla belirlenmesine rağmen, talihsiz kadının cansız bedeni henüz ülkesine gönderilmedi.

160 gündür morgda bekletilen kadının cesedinin teslim alınması için Ankara Vietnam Büyükelçiliğinin Dış İşleri Bakanlığı ile yazışma yoluyla ulaşıldığı öğrenildi.

YENİDÜZEN’in Dış İşleri Bakanlığından edindiği bilgide, 40 yaşındaki Vietnam’lı Dam Thı Hop’a ait cesedin alınmaması için engel olmadığı belirtildi.

Cinayetle ilgili soruşturmanın devam ettiği bilgisi verilirken, Ankara Vietnam Büyükelçiliği’nin resmi yazışmalarla Dış İşleri Bakanlığına ulaştığı kaydedildi. 

Hatırlanacağı üzere, ailesinin durumu iyi olmayan talihsiz kadının DNA örnekleri Ankara Vietnam Büyükelçiliği aracılığı ile yazışmalar yoluyla yapılmış, Mayıs ayında gelen DNA raporunda kadının kimliği kesinleşmişti.

Kimlik tespitinin yapılmasının ardından, acılı aile kızlarının cenazesini almak için 160 gündür bekliyor.

 

Polis kayıp olduğunu duyurmuştu

Lefkoşa’da bir evde bakıcılık yapan Hop,  2017 yılı 15 Ekim tarihinde evden ayrılarak bir daha geri dönmemişti. Polis, 40 yaşındaki kadının kayıp olduğunu Polis Genel Müdürlüğü 8 Kasım 2017 tarihinde şöyle yayımlamıştı:

Vietnam uyruklu, 40 yaşındaki Dam Thı HOP isimli kadın 15 Ekim 2017 tarihinden itibaren kayıptır. Görenlerin en yakın polis karakoluna bilgi vermeleri önemle rica olunur. Dam Thı HOP, yaklaşık 2,5 senedir Lefkoşa’da bakıcılığını yaptığı bir bayanın yanında kalmaktaydı ve söz konusu evden 15 Ekim 2017 tarihinden ayrılmış ve bir daha kendisinden haber alınamamıştır.

 

Polis hala açıklama yapmadı

Ercan Havaalanı yakınlarında 6 Ocak tarihinde bulunan ve bir buçuk sene önce kaybolan Vietnamlı Dam Thı Hop’a ait olduğu cesedin kimliği ile ilgili polis henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

Yaklaşık bir buçuk sene önce hunharca bir cinayete kurban giden kadının cesedi ailesine teslim edilmek için Adli Tıp Biriminde bekliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 2388 defa okunmuştur
İlgili Haberler