1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 16 grama 1 yıl hapis!
16 grama 1 yıl hapis!

16 grama 1 yıl hapis!

Ağır Ceza Mahkemesi sanığın tasarruf ettiği maddenin en tehlikeli uyuşturucu türü madde olduğunu vurgulayarak, tasarruf ve verme’ suçlarının ciddi ve yaygın suçlar arasında yer aldığı, bu tür suçlara caydırıcı cezaların verilmesi gerekliliğine dikkat çekt

A+A-

Ayşe GÜLER

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, 16 gram ‘sentetik cannobionid (Bonzai) alma, verme ve tasarruf’ suçlarından yargılanan İmam Büyükakşeker’i 1 yıl hapse mahkûm etti.
Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı,‘tasarruf ve verme’ suçlarının ciddi ve yaygın suçlar olduğunu vurguladı, bu tür suçlara caydırıcı cezaların verilmesi gerekliliğine değindi.
Ayrıca Esendağlı, sanığın tasarruf ettiği maddenin en tehlikeli uyuşturucu türü olduğuna dikkat çekti.

Olgulara değinildi
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti huzurundaki davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol, sanık İmam Büyükakşeker ve sanık avukatı Muhabbet Mevsimler adına avukat Nezihe Erbulak hazır bulundu.
Duruşmada, sanığın itham edildiği davaların içeriğine değinildi.
Sanık İmam Büyükakşeker’in, 11 Ekim 2014 tarihinde devriye gezen bir polis ekibi tarafından cep telefonu ile konuştuğu için durdurulduğu, şüpheli davranışları nedeniyle şubeye celp edildiği aktarıldı.
Sanık tasarrufunda  1 gr 59 mg sentetik cannobionid uyuşturucu madde bulunduğu ve o tarihte tutuklandığı belirtildi.
Sanığın 20 Ekim 2014 tarihinde ise Mağusa’da Malik Torun isimli kişiden 15 gr sentetik cannobionid (Bonzai) türü uyuşturucu maddeyi aldığının tespit edildiğini belirtildi.
Alındığı tespit edilen 15 gr sentetik cannobionid türü uyuşturucunun 439 miligramını kız arkadaşı Serap Temiz’e içmesi için verdiği kaydedilirken, sanığın 3 ay önce kardeşi Mustafa Büyükakşeker’i uyuşturucu nedeniyle kaybettiği, sanığın da uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle tedavi olduğu mahkemede aktarıldı.

“Bu tür suçlara caydırıcı cezaların verilmesi gerekliliği”
Olgular ışığında heyet adına kararı Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu.
Kıdemli Yargıç Esendağlı, olgular ışığında sanık İmam Büyükakşeker’i aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak, mahkûm ettiğini açıkladı.
Esendağlı, ‘tasarruf ve verme’ suçlarının ciddi ve yaygın suçlar olduğuna bulgu yaparak, bu tür suçlara caydırıcı cezaların verilmesi gerekliliğinin bilinen bir prensip olduğunu kaydetti.

“En tehlikeli madde”
Sanığın tasarruf ettiği maddenin en tehlikeli uyuşturucu türü madde olduğunu vurgulayan Esendağlı, sanığın 2003 ve 2009 yıllarında hapis yattığına dikkat çekti.
Esendağlı, sanığın lehine ve aleyhindeki hususları tezekkür ederek, 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Bu haber toplam 1609 defa okunmuştur