1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 15 yaşındaki kıza cinsel istismar iddiası
15 yaşındaki kıza cinsel istismar iddiası

15 yaşındaki kıza cinsel istismar iddiası

Baş harfleri Y.K. olan biri kişinin 15 yaşındaki kıza cinsel saldırıda ve cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi

A+A-

 

Gamze BAYKUR

Mağusa’da geçtiğimiz günlerde “Aşıklar yolu” olarak bilinen Hisar Yolu Sokakta baş harfleri Y.K. olan 15 yaşındaki kıza cinsel saldırıda ve cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 20 yaşındaki DAÜ öğrencisi M.S.Y. dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “16 yaşından küçük kıza karşı cinsel istismarda bulunma” ve “Cinsel saldırı” suçlamalarıyla mahkemeye çıkarılarak teminata bağlanan ancak teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı, davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

“15 yaşındaki kızı taciz etti…”
Meselenin tahkikat memuru Emin Özbilen, zanlı M.S.Y.’nın 7 Mart tarihinde Mağusa Hisar Yolu Sokakta 15 yaşındaki Y.K’yi taciz ettiğini ve 16 yaşından küçük kıza karşı cinsel istismarda bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Özbilen, TC uyruklu olan zanlı  uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminatı ödeyemedi…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, zanlı M.S.Y.’nın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak Kuzey Kıbrıs dışına çıkışının men edilmesine, 10 bin TL nakdi teminat ödemesine ve haftada 2 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi. 10 bin TL nakdi teminatı ödeyemeyen zanlı, davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 3 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Bu haber toplam 1881 defa okunmuştur