1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 15 yaşındaki anne ve 2 bebeği için ‘çare’ arayışı…
15 yaşındaki anne ve 2 bebeği için ‘çare’ arayışı…

15 yaşındaki anne ve 2 bebeği için ‘çare’ arayışı…

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, gerekli girişimler ve görüşmelerin başlatıldığını, 15 yaşındaki anne ve bebekleri için en doğru ve en menfaatlerine kararın alınıp adım atılacağını belirtti.

A+A-

Girne’de Ağustos ayında belediyenin yaşadıkları çöp evi temizlediğini duyurması ile ortaya çıkan 15 yaşındaki hamile çocuk annenin 2’inci bebeği dünyaya gelmesinin ardından gözler bundan sonra ne olacağına çevrildi.

YENİDÜZEN’in sorularını yanıtlayan Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, gerekli girişimler ve görüşmelerin başlatıldığını, 15 yaşındaki anne ve bebekleri için en doğru ve en menfaatlerine kararın alınıp adım atılacağını belirtti.

Başkurt: “Ülkesindeki Sosyal Hizmetler Kurumları ile de temasa geçtik”

Girne’de Ağustos ayında belediyenin yaşadıkları çöp evi temizlediğini duyurması ile ortaya çıkan 15 yaşındaki çocuk annenin, 2’inci bebeği dünyaya geldi.

Henüz 13 yaşındayken ilk bebeğini Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde, 14 Şubat 2016’da dünyaya getiren kız ve bir buçuk yaşındaki bebeği Sosyal Hizmetler Dairesi himayesinde, Lapta Huzurevi’nde yaşamını sürdürüyordu.

15 yaşındaki kızla bebeğinin toparlanmasını bekleyeceklerini ve ona göre adım atılacağını ifade eden Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, kızın ülkesindeki sosyal hizmetler kurumları ile de temasa geçtiklerini ve menfaatleri doğrultusunda hareket edileceğini kaydetti.

Başkurt, “15 yaşındaki çocuğumuzun yasal vasileri ile de görüşülecek, rızaları alınacak. İlgili mercilerle görüşmelerimizi başlattık. Çocuğumuzun en menfaatine kararı verecek, en güvenli olacağı adımı atacağız” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber toplam 2441 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler