1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “15 Temmuz’da yayımlanan Emirname yürürlükte”
“15 Temmuz’da yayımlanan Emirname yürürlükte”

“15 Temmuz’da yayımlanan Emirname yürürlükte”

Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile Şehir Plancıları Odası’nın açmış olduğu YİM davası ile Başbakan'ın “sehven” yayınlandı diyerek emirnameyi kaldırması kararına ara emri alındı. Mahkeme, 15 Temmuzda çıkarılan emirnamenin devam ettiğini belirtti.

A+A-

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile Şehir Plancıları Odası’nın açmış olduğu Yüksek İdari Mahkemesi (YİM) davası ile Başbakanın “sehven” diyerek Resmi Gazete’den geri çektiği emirname kararına ara emri alındı. Mahkeme, 15 Temmuzda yayınlanan ‘süresiz’  emirnamenin devamına hükmetti.

 

Şehir Plancıları Odası Başkanı Merter Refikoğlu, Başbakan Ersin Tatar’ın ‘sehven’ dediği Emirnamenin yürürlükte olduğunu ifade ederek, “Emirname önceki Emirname ile aynıdır, sadece bu kez süresizdir çünkü İmar Planındaki sorunlar bir ayda çözülecek gibi görülmüyor. Halihazırda bir İmar Planı vardır ve biz bunun yürürlüğe girmesi taraftarıyız, ancak eğer yürürlüğe girmeyecekse veya üzerinde uzun süre çalışılacaksa, bölgeyi korumak adına Emirnamenin geçerli olması en doğrusudur” şeklinde konuştu.


15 Temmuz’da ‘sehven’ denilerek geri alınan Emirnamede, önceki Emirnameye kıyasla 27 A ve B maddelerinin çıkarıldığı da kaydedildi.


Bu maddeler, Emirname yayımlanmadan önce projelerini bitirme aşamasında olan kişilerin hak sahibi olmasını kapsıyordu.

Bu haber toplam 3998 defa okunmuştur