1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 15 gün hapis cezasına mahkum edildi...
15 gün hapis cezasına mahkum edildi...

15 gün hapis cezasına mahkum edildi...

Mağusa’da 2017 yılı Temmuz ayı içerisinde onaylanmış liman olmayan bir yerden KKTC’ye giriş yapan ve Ercan Havaalanından çıkış yapmak isterken yakalanan Sri Lankalı C.P.H dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargılandı...

A+A-

Mağusa’da onaylanmış liman olmayan bir yerden KKTC’ye giriş yapan ve 24 Eylül 2017 tarihinde Ercan Havaalanından çıkış yapmak isterken yakalanan Sri Lankalı C.P.H, dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargılandı. 15 gündür hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde yargılanmayı bekleyen C.P.H “Yetkili makamdan izinsiz KKTC’ye giriş yapma” ve “Yetkili makamdan izinsiz olarak KKTC’de ikamet etme” davalarından yargılanıp suçlu bulunarak 15 gün hapis cezasına mahkum edildi.

KKTC’ye yasa dışı yollardan giriş yapmıştı...

C.P.H 2017 yılı Temmuz ayı içerisinde Mağusa’da tespit edilmeyen bir yerden KKTC’ye giriş yapmış ve yetkili makamdan izinsiz KKTC’de ikamet etmeye başlamıştı. C.P.H, 24 Eylül 2017 tarihinde muhaceret işlemlerini yaptırıp Ercan Havaalanından çıkış yapmak istediği esnada tespit edilerek tutuklanmıştı.

Asafoğulları: “C.P.H 15 gündür özgürlüğünden mahkumdur...”

Davanın kararını okuyan Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğlları, C.P.H’nin aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. C.P.H aleyhine getirilen birinci davanın “Yetkili makamdan izinsiz KKTC’ye giriş yapmak”, ikinci davanın ise “Yetkili makamdan izinsiz KKTC’de ikamet etmek” olduğunu ifade eden Asafoğulları, son zamanlarda bu suçlarda ciddi bir artışın gözlemlendiğini belirtti. Asafoğulları, ülkemizde insan kaçakçılığı, mülteci kaçakçılığı ve göçmen kaçakçılığı adı altında umut tacirleri ile ilgili bir mevzuatın uygulanmamasının sıkıntı yarattığını belirterek, dünyanın bir çok yerinde bu tarz kaçakçılıklara ilişkin suçlarla mücadele kapsamında mevzuatın değiştirildiğinin bilindiğini vurguladı. Asafoğulları, sanığın gayri yasal konumda olduğu cihetle cezaevine gönderildiğini ve 15 gündür özgürlüğünden mahrum kaldığını dile getirdi. Tek amacı çalışıp yaşamını idame ettirmek olan sanığın başkaları tarafından da mağdur edildiğini belirten Asafoğulları, sanığı 15 gün hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

 

Bu haber toplam 1944 defa okunmuştur
Etiketler : ,