1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 15.Eko-Gün 12 Ekim’de
15.Eko-Gün 12 Ekim’de

15.Eko-Gün 12 Ekim’de

Her yıl geleneksel olarak iki kez yapılan Büyükkonuk Eko-Günü’nün ikincisi 12 Ekim’de gerçekleştirilecek.

A+A-

Her yıl geleneksel olarak iki kez yapılan Büyükkonuk Eko-Günü’nün ikincisi 12 Ekim’de gerçekleştirilecek.
Büyükkonuk Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, KKTC’de ilk “eko turizm pilot köy” olan Büyükkonuk’ta eko gün etkinlikleri Mayıs ve Ekim ayları olmak üzere yılda iki kez yapılıyor.
Bu yıl 12 Ekim tarihinde gerçekleşecek XV. Eko-Gün etkinliği çalışmaları, Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu başkanlığında kurulan komitenin ilk toplantısıyla başladı.
Büyükkonuk Eko Turizm Derneği ile başlatılan çalışmalarda hedef olarak; eko turizmin prensip ve ilkelerine bağlı kalınarak başlatılan çalışmalarda, geleneksel kültür, gelenekler ve görenekler, çevre ve doğa duyarlılığı ile geleneksel köy yaşantısı farkındalığını yaratarak sürdürülebilir bir doğa ile ekonominin planlanması öngörüldü.
Eko-Gün etkinliğinde uluslararası katılımın sağlanması için de hedefler kondu.
Eko-Gün etkinliği ile genelde Karpaz özelde de Büyükkonuk köyünün tanıtılmasına ve ekonomisine ciddi bir ivme kazandırıldığına işaret edilen açıklamada, etkinlikle sosyo-kültürel anlamda da bölgenin gelişimine katkı sağlanacağı kaydedildi.
Bu yıl farklı bir konsept ve vizyonla düzenlenecek XV. Eko gün etkinliği KKTC’nin de tanıtımını farklı ve olumlu yönde etkileyeceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Eko-Gün komitesinin katılımcı bir anlayış ile kurulmuş olup komiteye Belediye temsilcisi, Büyükkonuk Eko Turizm Derneği, emekçi kadınlar ile yöre halkı dahil edilmiştir. Komite ilk toplantısında XV. Eko-Gün programı ve uluslararası alandaki ilişkileri ele alarak değerlendirdi. Özellikle Kıbrıs kültürü gelenek ve görenekleri ile gıda hijyeni ve kaliteli yiyecek-içecek ürün üretimleri konusunda eğitim ve üretim ile ilgili planlamalar üzerinde kararlar üretildi.” TAK

Bu haber toplam 1494 defa okunmuştur