1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 147 paket Bonzai
147 paket Bonzai

147 paket Bonzai

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran 26 yaşındaki Arda Erkan’ın ‘şüpheli ölümü’ ardından yeni tutuklular meydana çıktı. Polis çok sayıda uyuşturucu ele geçirdi

A+A-

Didem MENTEŞ

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran 26 yaşındaki Arda Erkan’ın ‘şüpheli ölümü’ ardından, polis soruşturma kapsamında, 147 paket Bonzai türü uyuşturucu madde ele geçirirken, 5 kişiyi gözaltına aldı. Arda’nın ölümüyle ilgili geçtiğimiz hafta isimlerinin baş harfleri Ş.C.Ö ve S.K olan iki şahısın tutuklanarak teminata bağlanması ardından yeniden gözaltına alınırlarken, aynı meseleyle ilgili isminin baş harfleri E.T., D.E. ve M.K. olan üç kişi de şüpheli sıfatıyla tutuklandı.

‘Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu’  suçlamasıyla Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar aleyhinde 2’şer gün tutukluluk emri alındı.

Gözaltına alınan şahıslardan S.K’nin 17 yaşında olması nedeniyle duruşma ‘kapalı oturum’ olarak gerçekleşti, basının içeriye alınmasına izin verilmedi.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından ele geçirilen 147 paket Senetetik Cannabionid (Bonzai) türü uyuşturucu maddeler poliste basına sergilendi.

147 paket Bonzai

Arda Erkan’ın ‘şüpheli ölümünün’ ardından polis geniş çaplı olarak soruşturmasını yürütmeye devam ediyor. İki hafta önce hayatını kaybeden Arda’nın arkasından polis, uyuşturucu soruşturmasını daha da genişletti.

Soruşturma kapsamında Arda’nın arkadaşları olduğu öğrenilen 17 yaşındaki S.K ve Ş.C.Ö tutuklandı ve teminat şartlarıyla serbest kalmıştı. Polis, Arda’nın ailesinin ‘darp’ iddialarını da araştırmaya devam ederken, uyuşturucu soruşturmasında yeni tutuklamalar gerçekleşti. Arda’nın arkadaşları olan Ş.C.Ö ve S.K’nin ifadeleri doğrultusunda yapılan soruşturma kapsamında, Narkotik ekipleri Lefkoşa bölgesinde yaptığı operasyonlarda 147 paket (Bonzai) türü uyuşturucu madde ele geçirdi.

1600 Euro değerinde

22 Temmuz’da yapılan operasyonda Lefkoşa- Mağusa Anayolu üzerinde meydana gelen ‘Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu’ suçuyla ilgili olarak zanlıların tutuklandığı öğrenildi. Zanlı E.T’nin 147 adet Bonzai ile tespit edildiği ve bu uyuşturucu maddelerin 1600 Euro değerinde zanlı D.E’den aldığı belirtildi.  Zanlılar arasında farklı günlerde Extacy türü uyuşturucu madde ve Bonzai alışverişi yapıldığı belirtilirken, meseleyle ilgili aranan şahıslar olduğu aktarıldı. Mahkeme, tutukluluk talebi üzerine zanlılar ile ilgili ve soruşturma kapsamında zanlılar hakkında 2’şer gün tutukluluk alındı.

Neler olmuştu?

26 yaşındaki Arda Erkan, Lefkoşa Ortaköy bölgesinde Yüzbaşı Tekin Yurdabak Caddesi üzerinde park edilmiş aracı içerisinde ölü bulunmuştu.

Erkan’ın kullandığı aracın söz konusu bölgede sabah 04.00 sıralarında sinyal lambaları açık şekilde görüldüğü iddia edilmişti.

Şüpheli ölümün ardından Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekipleri Erkan’ın arkadaşlarını sorguya almıştı.

Polis, Erkan’ın ölümünün üzerindeki sır perdesini aralamak için gün boyunca birçok kişiyle görüşerek bilgi toplamaya çalışmıştı.

Yapılan otopside Erkan’dan doku örneklerinin yanı sıra kan, idrar ve mide içeriği alınarak Devlet Kimya Laboratuarı ve Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Patoloji Servisi’ne gönderilmişti. Ancak Arda'nın kesin ölüm nedenini ortaya çıkaracak otopsi raporunun açıklanmayacağı öğrenilmişti.

Hatırlanacağı üzere rapora bağlı “kan tahlili sonuçlarına” göre Arda’nın kanında ‘Bonzai, Extacy ve alkol’ tespit edildiği iddia edilmişti.

 

Bu haber toplam 2036 defa okunmuştur