1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 14 mültecinin dramı: “Savaşın mağduruyuz”
14 mültecinin dramı:  “Savaşın mağduruyuz”

14 mültecinin dramı: “Savaşın mağduruyuz”

13 Suriye uyruklu ve 1 Irak uyruklu mülteci dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı

A+A-

Tatlısu açıklarında önceki gün isimsiz bir bot içerisinde onaylanmış liman olmayan bir yerden KKTC’ye giriş yapmak isterken Girne Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından tespit edilen 13 Suriye uyruklu ve 1 Irak uyruklu mülteci dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Yaşları 17 ile 44 arası değişen ve polise verdikleri gönüllü ifadelerinde ülkelerindeki savaştan kendilerini kurtarmak için kaçtıklarını beyan eden 14 mülteci aleyhine 3’er günlük gözetim süresi temin edilirken, yine mültecilerin gönüllü ifadelerinde belirttikleri kaptan ise aranıyor.  

6 metre uzunluğundaki şişme bot ile geldiler…

Meselenin tahkikat memuru Hakan Savtekin, 17 Eylül tarihinde saat 05:35 raddelerinde Tatlısu köyünün 5 mil açığında 1 adet isimsiz 6 metre uzunluğunda şişme bot ile içerisinde toplam 14 kişilik bir mülteci grubunun onaylanmış liman olmayan bir yerden KKTC’ye giriş yapmaya teşebbüs ettikleri sırada Girne Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından tespit edildiklerini açıkladı. Akabinde 14 mültecinin gözetim altına alındığını belirten Savtekin, konu şişme botun ise Girne Sahil Güvenlik Komutanlığına ait liman rıhtımına bağlanarak emare alındığını açıkladı. Savtekin, 4 mültecinin gönüllü ifade verdiklerini ve ifadelerinde bir kaptanın da olduğundan bahsettiklerini belirterek, bu yönde araştırmaların devam ettiğini söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Savtekin, mültecilerin 3’er gün süreyle poliste gözetim altında kalmalarını talep etti.

Mülteciler: “Savaş olmasaydı bu hallere düşmezdik…”

Mahkemede söz alan mülteciler, ülkelerinde savaş olduğunu dile getirerek “Ülkemizde savaş olmasaydı bu hallere düşmezdik. Ailelerimizin çoğu savaşta öldü. Güney Kıbrıs’ta da ailelerimiz var. Kendimizi kurtarmak için bu suçu işledik” şeklinde konuştular.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğluları, 14 mültecinin tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste gözetim altında kalmalarına emir verdi.

 

 

Bu haber toplam 2164 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler