1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 14 Mart 2013, “Kıbrıs Emekçileri ile Dayanışma Günü" oldu
14 Mart 2013, “Kıbrıs Emekçileri ile Dayanışma Günü oldu

14 Mart 2013, “Kıbrıs Emekçileri ile Dayanışma Günü" oldu

Dev-İş’ten yapılan açıklamaya göre, Dev-İş ile PEO-Segdamelin’in de üye olduğu Retun-See, 14 Mart 2013 Perşembe gününü “Kıbrıs Emekçileri ile Dayanışma Günü” ilan etti.

A+A-

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş), Güney Doğu Avrupa Enerji Sendikaları (Retun-See) tarafından 14 Mart Perşembe günü düzenlenen “Kıbrıs Emekçileri ile Dayanışma Günü” etkinliğine katılacak.

Dev-İş’ten yapılan açıklamaya göre, Dev-İş ile PEO-Segdamelin’in de üye olduğu Retun-See, 14 Mart 2013 Perşembe gününü “Kıbrıs Emekçileri ile Dayanışma Günü” ilan etti.

“Kıbrıs İşçilerinin Mücadelesi Bizim de Mücadelemizdir” sloganıyla düzenlenecek etkinlik, saat 18.30’da ara bölgedeki Ledra Palace Otel karşısındaki Dayanışma Evi’nde yer alacak.

Etkinlikte Dev-İş Genel Başkanı Mehmet Seyis ile Segdamelin Genel Sekreteri Athos Elefteriu konuşma yapacak. Ayrıca, Retun-See Genel Sekreteri Nikos Orfanos ile PEO Genel Sekreteri Pambis Krytsis de birer selamlama konuşması yapacak.

Etkinliğe Kıbrıslı Türk sanatçı Arda Gündüz ile bir Kıbrıslı Rum sanatçının gönüllü müzik katkısı yapacağı ifade edilen açıklamada, Retun See’nin “Kıbrıs Emekçileri ile Dayanışma Günü” için özel olarak hazırladığı afişin 14 ülkedeki üye sendikaları aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılacağı kaydedildi.

Yazılı açıklamada şöyle denildi:

“14 Mart günü Retun-See üyesi bütün örgütler ülkelerinde üyelerini ve çalışanları Kıbrıslı emekçilerin durumu hakkında bilgilendirecekler, ilgili bir kararı onaylayacaklar ve çeşitli faaliyetleriyle dayanışmalarını ifade edeceklerdir. Karar etkinlik sonrası kamuoyuna açıklanacaktır.”

RETUN-SEE NEDİR?

Retun-See, Güneydoğu Avrupa’da Petrol, Gaz, Elektrik, Çimento ve diğer doğal kaynaklar ile alternatif enerji alanında çalışan 1 milyondan fazla işçiye hitap eden 14 ülkeden 23 sendikadan oluşuyor.

Retun-See’nin kuruluş amaçları bölgede barışının korunması için mücadele etmek, Güneydoğu Avrupa ülke ve halkları arasında işbirliğiyle dostluğun gelişmesine katkı olarak ifade ediliyor.

Retun-See, stratejik hedefini de doğal kaynakların ve çalışanların çıkarlarının korunması olarak ortaya koyuyor.

Bu haber toplam 2135 defa okunmuştur
Etiketler :