1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 14 GÜN KISMİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
14 GÜN KISMİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

14 GÜN KISMİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Sokağa çıkma yasağı geliyor... Bu gece yarısından itibaren kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edilecek. Yasak 14 gün boyunca sürecek.

A+A-

Sokağa çıkma yasağı geliyor... Bu gece yarısından itibaren kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edilecek. Yasakla birlikte market, eczane, benzinci, hastane, banka gibi elzem hizmetler devam edecek. 

Yasak 14 gün boyunca sürecek.

Başbakan yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'ın açıklaması şöyle:

"Bu akşam gece yarıısından itibaren kısmi sokağa çıkma yasağı yürülüğe girecek AMA bu yasak devam ederken markete, eczaneye, benzinciye, hastaneye, bankaya gitmeye devam edebileceğiz. Bu çerçevede bazı özel ve kamu kurumları bugüne kadar aldığımız tedbirlerde olduğu gibi, çalışmalarına devam edebilecek. Misafirlik, ev ziyareti, gezme tozma, piknik, antrenman ve dahası yasak olacak, polis bu yasağa uymayanlar hakkında işlem başlatabilecek, tutuklayabilecek, karakola götürebilecek."

Karar kimleri bağlıyor?

Son iki haftadır açık olan ve çalışmaya devam eden tüm özel sektör kuruluşları ve personelleri yasağa tabi değildir. ( Marketler, eczaneler, fırınlar, kasaplar, Bankalar, petrol İstasyonları, un fabrikaları, su fabrikaları, süt ve süt ürünlerini işleyen kuruluşlar, tüp gaz dolum ve dağıtım kuruluşları, özel Güvenlik hizmetleri, internet servis sağlayıcılar, ithalatın devamını sağlayan hizmetleri verecek kuruluşlar, tarımsal ve hayvansal faaliyetler yürüten kuruluşlar, Yem Satıcıları, çiftçiler, seracılar, sebze toptancıları, hayvancılar, özel klinikler, özel labaratuvarlar, özel hastaneler, oto kurtarma ekipleri, özel medya kuruluşları , GSM ve iletişim hizmeti veren kuruluşlar)

Son iki haftadır çalışan tüm kamu kurumları açık kalmaya devam edeceklerdir. (Sağlık Bakanlığı ve sağlık personeli, hastaneler, polis, itfaiye, belediye, sivil savunma, kaymakamlıklar, muhtarlar, Nöbetçi Mahkemeler, BRTK, TAK, TÜK, KIBTEK, Süt Kurumu, Bakanlıkların halihazırda açık daireleri ve duyulacak acil ihtiyaca göre göreve çağrılacak personelleri)

 

Bu haber toplam 225795 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler