1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 14 bin 500 dolara ‘umut yolculuğu’
14 bin 500 dolara  ‘umut yolculuğu’

14 bin 500 dolara ‘umut yolculuğu’

Mağusa’da, 3’ü kadın, 3’ü çocuk ve 3’ü de erkek olmak üzere 9 Suriyeli mülteci tespit edildi....

A+A-

Suriye’deki savaştan kaçan ve insan tacirlerinin ellerine düştükten sonra insan tacirleri tarafından kandırılan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 9 Suriyeli kaçak mülteci önceki gün Mağusa’da otobüs durağında beklerken Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edildi.

Gamze PİR BAYKUR

Suriye’deki savaştan kaçan ve insan tacirlerinin ellerine düştükten sonra insan tacirleri tarafından kandırılan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 9 Suriyeli kaçak mülteci önceki gün Mağusa’da otobüs durağında beklerken Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edildi.

Kaçak göçmenler D.T (E-35), S.K (K-24), A.V (E-28), M.A.K (E-24), F.S (K-14) ve A.H.M (K-18) “Onaylanmış liman olmayan bir yerden KKTC’ye giriş yapma” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılırken, yaşları küçük olan M.Z.T (E-7), Ş.T (E-4) ve S.T (K-2) ise mahkeme süresi boyunca Sosyal Hizmetler’de bakım altına alındı.

Bu süreç içerisinde ise zanlı Samiye Kiged ile 3 çocuğunun ve 14 yaşındaki F.S ile A.H.M’nin Mağusa’da bir otele yerleştirildikleri öğrenildi.

MERSİN’DEN GELDİLER… Mültecilerden ikisi verdikleri gönüllü ifadede 14 bin 500 dolar karşılığında bir tekne ile Mersin’den Glapsides sahiline bırakıldıklarını, başka bir kişinin kendilerini alarak önce Mağusa’da Suriçine bölgesine daha sonra da Kaliland bölgesine bıraktığını söyledi

Yaşamak için ülkelerini terk ettiler...

Meselenin tahkikat memuru İbrahim Bulut, Suriye uyruklu zanlı D.T (E-35), S.K (K-24), A.V (E-28), M.A.K (E-24), F.S (K-14) ve A.H.M’nin (K-18) 1 Mart tarihinde, 2,4 ve 7 yaşlarındaki çocuklarla birlikle Mersin’den bilmedikleri bir kişinin teknesi ile Mağusa’ya Glapsides-Bedis arasında tespit edilemeyen bir yere indirildiklerini ve zanlıların onaylanmış liman olmayan bir yerden Kıbrıs’ın kuzeyine giriş yaptıklarını açıkladı.

Zanlıların ayni tarihte bilmedikleri bir kişi tarafından bir araç ile Bedis bölgesinden alınarak Suriçine bırakıldığını belirten Bulut, bir süre sonra ayni kişinin zanlıları bıraktığı yerden alarak Mağusa’da Kaliland bölgesinde bir daireye bıraktığını açıkladı.

 Bulut, ayni tarihte zanlıların Kaliland bölgesindeki otobüs durağında beklerken Narkotik ekipleri tarafından tespit edildiğini belirterek, akabinde zanlıların Mağusa Polis Müdürlüğünde Adli Şubeye getirildiklerini söyledi.

14 bin 500 Dolar verdiler...

Polis Memuru İbrahim Bulut, zanlı D.T ile  A.V gönüllü ifade verdiğini söyleyerek ifadelerinde bilmedikleri bir şahısın kendilerini 14 bin 500 dolar karşılığında bir tekne ile Mersin’den alıp Glapsides sahiline bıraktığını akabinde başka bir kişinin kendilerini alarak Suriçine bıraktığını, daha sonra ayni şahısın geri gelerek kendilerini alıp Kaliland bölgesine bıraktığını, Kıbrıs’ın kuzeyine bilmeden geldiklerini, kendilerinin Kıbrıs’ın güneyine geçmek istediklerini, orada akrabalarının olduklarını belirttiklerini açıkladı.

Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Bulut, zanlılara yardımcı olan kişilerin arandığını söyleyerek, zanlıların 1 gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti.

Zanlı S.K göz yaşlarını tutamadı...

Mahkemede söz alan zanlı S.K Biz zaten savaştan kaçtık. Burada kimsemiz yok. Güney Kıbrıs’ta akrabalarımız var” diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Bugün yeniden mahkeme huzuruna çıkarılacaklar...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, Suriyeli kaçak göçmenlerin tahkikat maksatları bakımından 1 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2171 defa okunmuştur
Etiketler : ,