1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “13 yıllık emeğin karşılığı oylamayla verilmez”
“13 yıllık emeğin karşılığı oylamayla verilmez”

“13 yıllık emeğin karşılığı oylamayla verilmez”

Mağusa Türk Gücü eski teknik direktörü Ahmet Ogan, göreve devam konusunda yönetim içinde oylama yapılmasına ve yönetimin son tavrına büyük tepki gösterdi.

A+A-

Alınan karara kırgın ve kızgın olduğunu belirten Ogan: “Yine de böylesi büyük bir camiada görev yapmak onur ve şereftir. Herkesin istediği ve arzuladığı bir camiadır. Bunu yakaladığım için mutluyum ve gururluyum. Elimden geldiğince hizmet etmeye özen gösterdim”

Kaya Emiroğlu
Bir süredir Mağusa Türk Gücü (MTG) yönetimiyle görüşme halinde bulunan ve yeni sezonda teknik direktörlük görevine devam edip etmeme konusunda son noktaya geldikten sonra yönetimin aldığı karar sonrası özkaynaklardaki görevinden de istifa eden Teknik Direktör Ahmet Ogan, alınan karara kırgın ve kızgın olduğunu açıkladı. Bir basın açıklamasında bulunan Ahmet Ogan, “13 yıllık emeğin karşılığı oylamayla  olamaz.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

“Şartlarda anlaşamadık”
13 yıl özkaynaklarda ve geçen sezon da A Takım’da antrenörlük ve teknik direktörlük görevlerinde bulunan Ahmet Ogan, gelinen süreçte yönetime ve alınan kararlara kızgın ve kırgın olduğunu ifade etti. Ogan açıklamasında şunları kaydetti: “Bir yıllık görev sürem dolduktan sonra yönetimle görüşmeler yaptım. Görevden alınmadım. Görüşmeleri yeni sezon için yaptım. Şartlarda anlaşamadım. Geçen yıl kurmuş olduğumuz yeniden yapılanmayla ilgili olarak bunu geliştirmek ve sağlam temeller üzerine kurabilmek için mevcut kadroya bu yapıya uygun oyuncular transfer etmek istedik. Bunu yapmış olsaydık gelecek yıldan itibaren MTG, kadro yapısı ve anlayışıyla sağlam temeller üzerine kurulmuş olacaktı. Geçiş dönemi de tamamlanacaktı. Ancak bu olmadı.”

Yönetim Kurulu’nun bazı üyelerine tepki
Ahmet Ogan bazı yönetim kurulu üyelerine de büyük tepki gösterdi. Sezon başında sadece bir toplantıya katılan bazı yöneticilerin, on ay boyunca yaşanan zorlu ve sıkıntılı süreçte destek olmadıklarını, toplantılara katılmadıklarına işaret eden Ogan, bu yöneticilerin son toplantıya katılarak oy kullanmalarını sert bir dille eleştirdi. Ogan şunları söyledi: “Sporcu sorumlusu olarak göreve almasını istediğim Murat Altınay ve Cahit Kasapoğlu maalesef, benimle devam edilmemesi yönünde öncülük yaptılar. Kader birliği yaptığım bu arkadaşların bu davranışı beni derinden üzmüştür. Eylül 2012’de yapılan sezonun ilk toplantısında gördüğüm Cihat Kasapoğlu ve Nahit Öncü on aylık zorlu süreç içerisinde hiç görev yapmadılar. Benim göreve devam etme konusunda yapılan oylamada on ay sonra ikinci kez katılarak olumsuz yönde oy kullandılar. MTG yönetimi tüzük gereği on ay görev yapmayan yöneticileri oylama yapmalarına nasıl izin verir merak ediyorum.”

“Yönetimin oluşturduğu kadro şampiyonluğa oynayacak bir kadro değildi”
Yönetimin sezon başında oluşturmaya çalıştığı kadronun şampiyonluk hedefinde olmadığını belirten Ogan, sıkıntılı süreci şu şekilde aktardı: “Sezon başında yaşanan sıkıntılı süreçte yapabileceklerimiz takımı toparlamaktı. Mevcut kadroyla transfer yapmadan lig mücadelemizi sürdürdük. Mücadele sonunda ligde kaldık. Sezon başı konulan hedef de buydu. Buna ek olarak sezon başında koymuş olduğumuz kupada final oynayarak başarımızı taçlandırdık. Zorlu süreçte kadro oluşumunda ve verilen mücadelede yeni yöneticiler nerdeydi? Bunu da merak etmekteyim.”

“Devam etmemem konusunda olumsuz oy kullananlar”
On ay boyunca yönetim toplantılarına katılmayan bazı üyelerin, devam etmemesi konusunda olumsuz oy kullanmasına da büyük tepki gösteren Ahmet Ogan, isim bazında da açıklamalarda bulundu: “Cahit Kasapoğlu, Nahit Öncü, Mustafa Öz, Kaan Devran, Mustafa Efe, Murat Kansu ve Cihat Kasapoğlu maalesef devam etmemem konusunda olumsuz oy kullanmışlardır. Başkanımız Altunay Fahri’den kulüpten alacağım olan meblağın bu arkadaşlar tarafından ödenmesini rica ettim. Ayrıca kalmam ve devam etmem yönünde oy kullanan Ceyhun Ümiter, İbrahim Konti, Tolga Özçelik ve Orhan Kansu’ya olumlu oy kullandıkları ve zor şartlarda hep beraber benimle mücadele verdiklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Ayrıca uzun zorlu süreç içerisinde birlikte mücadele verdiğimiz Hasan Akilhoca, Erkut Özerdemli ve yönetici olmamasına karşın kulübün her şeyi olan Abdurrahman Akilhoca’ya da çok teşekkür ederim.” Ahmet Ogan özel olarak da Cumhurbaşaknı Derviş Eroğlu’na, Ekonomi ve Enerji eski bakanı Sunat Atun’a, Bayındırlık ve Ulaştırma eski bakanı Ersan Saner’e, Mağusa milletvekili Ahmet Kaşif’e ve Res-Bir direktörü Resmiye Canaltay’a maddi ve manevi desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Başkana sitem ve açık mesaj
Oylamada çekimser oy kullanan MTG Başkanı Altunay Fahri’ye de sitem ettiğini belirten Ahmet Ogan sitemini şu şekilde açıkladı: “Her türlü zor şartlarda yıllardır yönetici, divan başkanı ve son olarak da başkan olarak hep beraber ateşten gömleği giyerek verdiğimiz mücadelede Sayın Altunay Fahri’yle birlikte anlımızın akıyla koyduğumuz hedefe ulaştık. Benim sürem dolduktan sonra yeni sezon için yaptığımız görüşmede çok açık bir mesaj verdim. Kurduğumuz yapı ve takımın geleceği için doğru hamleler yapılması gerektiğine vurgu yaptım. Ama onlar mesajı iyi algılayamayarak gereksiz bir şekilde yönetime yeni kattıkları arkadaşlarla oylamaya gitmeyi tercih ettiler. Bu yanlış bir hamleydi. Halbuki kendileri benim isteklerimi karşılayamayacağımı söyleselerdi A takımda görev almayıp özkaynaklarda devam edeceğimi de söylemiştim. Kurulmuş yapı devam edecekti. Yetki kendisinde olmasına karşın Başkanımız oylamaya gitmeyi tercih etti. Sonuç olarak 8 olumsuza karşı 4 olumlu ve iki çekimserle göreve devam etmemem kararı çıktı. Bu karar bana tebliğ edildikten sonra yeni bir görev teklifinde bulundu. Ben ise kendisine bu alınan karara saygı duyduğumu ve tüm görevlerinden ayrıldığımı belirttim. Bu konuda çok yoğun ısrar olmasına ve tekrar toplantı yapılmasına karşın kararımın kesin olduğunu bildirdim. Yeni sezonda da kendilerine başarılar diledim.”

“Ali Oraloğlu dostumdur”
Ahmet Ogan, A Takım teknik direktörlük görevine getirilen Ali Oraloğlu içinse şu ifadeleri kullandı: “A Takımın başına getirilen Ali Oraloğlu bu kulübe önemli hizmetleri olan simge bir arkadaşımızdır. Önem verdiğim çok iyi bir dostumdur. Hiçbir sorunum yoktur. Yeni sezonda kendisine başarılar dilerim. Kulübümüz için futbol bilgisi ve mantığıyla önemli işler yapacağından eminim.
Kulüp çevresinden ve camiadan son gelişmelere yönelik büyük tepki olduğunu ifade eden Ogan, bununla da ilgili şunları söyledi: “13 yıllık görev yaptığım süreç içerisinde alınan bu karar üzerine gözlemlediğim camiadan çok büyük tepki olduğudur. Sezon öncesinde çok zor süreç içerisinde takım kaptanlarından Hasan Tamel’le başlattığımız yeniden toparlanma sürecinde kulübün eski başkan ve yöneticilerinin ve ileri gelenlerinin bu göreve gelmemde büyük katkıları ve destekleri olduğunu biliyorum. Aynı desteği ayrılırken de gösterdiklerini gördüm. Herkese çok çok teşekkür ediyorum. Geçen sezonki başarının mimarları olan başta Hasan Tamel, Kadir Hakel ve diğer futbolcu kardeşlerime çok büyük özveride bulunarak çalıştıkları için ve buna ek olarak birlikte çalıştığımız, hep bizimle olan yöneticilere, teknik kadroda Talat Şentürk’e ve sezon başından beri bizlere çok büyük destek olan taraftarlarımıza teşekkür ederim.”

“Kulübün geleceği öz kaynakdır”
Özkaynakların bir spor kulübünde özellikle futbol açısında büyük bir önem teşkil ettiğine parmak basan Ogan, kulübün geleceğinin özkaynakları olduğunu vurguladı. Ogan kuruluşunu yaptığı ve 13 yıl görev yaptığı özkaynaklarla ilgili şunları söyledi: “Bu arada tek endişem 13 yıldır kurmuş olduğumuz ve temelini attığımız sistemli bir şekilde çalışan öz kaynaklarımızın devamı konusundadır. Özkaynakların devam etmesini yürekten istiyorum. Göreve gelecek olan arkadaşların bu konuda çok hassas davranması gerekmektir. Kulübün geleceği kurtarılmak isteniyorsa öz kaynakların sürekli işlev halinde olması gerekmektedir.” Ogan, 13 yıl boyunca U19 ve özkaynaklara sponsor olan Çizgi Butik direktörlüklerinden Mehmetali ve Hüseyin Akterzi kardeşlere de ayrıca teşekkür etti. 

“MTG’li olmak bir ayrıcalıktır”
Mağusa Türk Gücü’lü olmanın bir ayrıcalık olduğuna işaret eden Ahmet Ogan, “Görev sürem boyunca bu kulübe hizmet etmekten büyük onur duydum. Bu camiada yer almaktan mutluluk duydum” şeklinde konuştu.Çok onurlu bir camiada görev yaptığına dikkat çeken Ogan, “Böylesi büyük bir camiada görev yapmak onur ve şereftir. Herkesin istediği ve arzuladığı bir camiadır. Bunu yakaladığım için mutluyum ve gururluyum. Elimden geldiğince hizmet etmeye özen gösterdim.” şeklinde konuştu. Ogan ayrıca kısa süreli olarak teknik adam olarak görev yapmayacağını da kaydetti.

13 yıllık kariyer ve kazandırılan futbolcular
2000 yılında özkaynakları kurarak çalışmalara başlayan Ahmet Ogan, geçen yıllar içerisinde  şu başarılara da imza attı:
“2003 Süt Kupası şampiyonluğu, 2006-2007 U19 Gençler Süper Lig şampiyonluğu, ayrıca 7 yıllık süreçte U19’da hep ilk dörtte yer alarak bir ikincilik, üç üçüncülük ve iki dördüncülük,  2009-2010 U14 Yıldızlar KKTC şampiyonluğu, 2012-2013  play-out kümede kalma başarısı ve 10 yıllık aradan sonra Kıbrıs Kupası’nda final ve ikincilik başarısı, 2012-13 sezonunda Kıbrıs Türk Futbol tarihinde bir rekora imza atarak 34 maç yaparak bir sezonda en fazla maç yapan takım olma ünvanı başarısı, birçok özel turnuvalarda şampiyonluklar ve dereceler”
Ahmet Ogan ayrıca bugün MTG ve farklı A Takımlarda oynayan “Uğur Gök, Sami Ergazi, Erol Aksunlar,  Turgut Kaçar, Hasan Büke, Hakan Uluçağ, Olgun Tekbıyık, Rıdvan Doymaz, Onur Ser, Onur Kandilli, Süleyman Devecioğlu, Süleyman Öztinen, Hasan Türkoğlu, Yunus Kalaycı, Zeki Taçsoy, Hasan Çobanoğlu” gibi daha bir çok isimleri de özkaynaklarda çalıştırarak ve eğiterek A takımlara kazandırmayı başaran bir isim oldu. Ahmet Ogan MTG yanında KTFF U-14 Milli takım genel ve bölge teknik direktörlüğü görevlerinde de bulunmuştu.

Bu haber toplam 2212 defa okunmuştur
Etiketler :