1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 12’si devlet, 48’i özel
12’si devlet, 48’i özel

12’si devlet, 48’i özel

Sağlık’ta ‘özel hasta bakma’ sürecine ilişkin süreç işliyor.

A+A-

Ayşe GÜLER

Kamu hekimlerinin mesai saatleri dışında ‘özel ücretle özel hasta bakma’ hakkı süreci işliyor…  Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne 60 başvuru var!

Sağlık Kurumları Ücretleri Tarifesi Tüzüğü kapsamında Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne 60 kamu doktoru mesai saatleri dışında ‘özel ücretle özel  hasta bakma’ istemiyle başvurdu, bu doktorların 48’si hastanedeki alt yapının yetersiz olması nedeniyle bu hakkını “özel merkezlerde” kullanmak istediğini belirtti.

DİZDARLI: “ÖNGÖRÜM, SÜRECİN GELECEK AY BAŞLAYACAĞI YÖNÜNDE”…YENİDÜZEN’e konuşan Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Bülent Dizdarlı, tüzüğün şu anda değişim aşamasında olduğunu ancak sürecin işlediğini dile getirdi, ‘özel hasta bakma’ döneminin en geç gelecek ay başlamasını öngördüğünü aktardı.

Sağlık’ta ‘özel hasta bakma’ sürecine ilişkin süreç işliyor.

Sağlık Kurumları Ücretleri Tarifesi Tüzüğü kapsamında kamu doktorları hastane başhekimliklerine başvuruyor.

Bu güne kadar Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne 60 kamu doktoru ‘özel hasta bakma’ istemiyle başvurdu, bu doktorların 48’si hastanedeki alt yapının yetersiz olması nedeniyle bu hakkını özel merkezlerde kullanmak istediğini belirtti.

YENİDÜZEN’e konuşan Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Bülent Dizdarlı, tüzüğün şu anda değişim aşamasında olduğunu ancak sürecin işlediğini dile getirdi.

Dr Dizdarlı, bir müddet daha kamu hekimlerden gelecek dilekçeleri kabul edeceklerini ifade ederek, ‘özel hasta bakma’ döneminin en geç gelecek ay başlamasını öngördüğünü aktardı.

 

Dizdarlı: “Özel hasta bakma süreci en geç aybaşına başlayabilir”

Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Bülent Dizdarlı, tüzüğün şu anda değişim aşamasında olduğunu ancak sürecin işlediğini dile getirdi.

Dr Dizdarlı, bugüne kadar hastanede görev yapan 60 kamu hekiminin başvuruda bulunduğunu, bunların 12’sinin hastane içerisinde geriye kalanlarının ise alt yapı yetersizliği nedeniyle özel merkezlerde ‘özel hasta bakma’ hakkını kullanmak istediğini belirtti.

Bir müddet daha kamu hekimlerden gelecek dilekçeleri kabul edeceklerini dile getiren Dizdarlı, ‘özel hasta bakma’ döneminin en geç gelecek ay başlamasını öngördüğünü aktardı.

Dizdarlı, yeni süreçle ilgili hastane içerisinde çalışmaları ve görüşmeleri sürdüklerini kaydederek, bu konuda ön çalışma yaptıklarını belirtti.

Kamu hekimleri tarafından yapılan başvuruları önce başhekimliğin ardından da Sağlık Bakanlığı tarafından inceleneceğini söyleyen Dizdarlı, “Süreç içerisinde sıkıntılar mutlaka çıkacaktır. Önemli olan sıkıntı çıktığı anda müdahale edip, onu gidermektir” dedi.

Bu haber toplam 2130 defa okunmuştur
Etiketler :