1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “126 kişi asker değil, çoğu kadın ve çocuk olan korumasız sivil yurttaşlardı…”
“126 kişi asker değil, çoğu kadın ve çocuk olan korumasız sivil yurttaşlardı…”

“126 kişi asker değil, çoğu kadın ve çocuk olan korumasız sivil yurttaşlardı…”

EOKA-B katliamında öldürülen ve önceki gün Muratağa-Sandallar Şehitliği’ne defnedilen 15 Kıbrıslıtürk “kayıp” hakkında AKEL açıklama yaptı

A+A-

AKEL, AKEL Türkçe sayfasında, EOKA-B katliamında öldürülen ve önceki gün Muratağa-Sandallar Şehitliği’ne defnedilen 15 Kıbrıslıtürk “kayıp” hakkında açıklama yaptı ve 126 Kıbrıslıtürk’ün katledildiği Muratağa-Atlılar-Sandallar katliamında öldürülenlerin asker değil, çoğu kadın ve çocuk olan korumasız sivil yurttaşlar olduğuna dikkati çekti.

AKEL Türkçe sayfasında yer alan açıklamada şöyle denildi:

“EOKA-B’nin Vahşetinin Kıbrıslıtürk Kurbanlarının Dün Yapılan Defin Töreni Hakkında

1974’te Muratağa, Atlılar ve Sandallar köylerinde EOKA-B’nin vahşetinin kurbanı 15 Kıbrıslıtürkün dün yapılan defin töreni şovenizmin yurdumuzda yaşayan trajedinin en temel nedenlerden biri olduğunu hepimize hatırlatmaktadır. Kurbanların ailelerine, yakınlarına, dostlarına ve köylülerine AKEL olarak en içten taziyelerimizi ifade ediyoruz.

EOKA-B’ci faşistlerin bu üç köydeki toplu katliamının kurbanı olan 126 kişi asker değil, çoğu kadın ve çocuk olan korumasız sivil yurttaşlardı. Bu insanlardan çoğunun katledilmelerinden önce tecavüze ve şiddete uğradıkları da dikkate alındığında yaşananların daha da dehşet verici ve ürpertici olduğu görülmektedir. EOKA-B şovenizminin yol açtığı kanlı olaylar ve özellikle 14 Ağustos 1974’teki somut katliam daha sonrasında yaşanan katliam ve cinayetler dizisinin temel nedeni oldu. Ardından bazı Kıbrıslıtürk mücahitler Kıbrıslırum sivil yurttaşların katledildiği başka intikam cinayetleri dizisi gerçekleştirdiler.

Kurbanları ister Kıbrıslırum, ister Kıbrıslıtürk sivil olsun, şovenizmin bütün cinayetlerini AKEL bir kez daha mahkûm edip kınamaktadır. Geçmişin yaralarını cesaretle sarmak ve barış içerisinde bir gelecek inşa etmek isteyen herkesin bu kınamayı yapması gerekir.

Aynı zamanda tarihinin karanlık sayfalarının tekrarlanmasını istemeyen bir toplumun da şovenizme ve onu bugün yeniden üreten ideolojilere karşı mücadele etmesi gerekir.”

Bu haber toplam 1481 defa okunmuştur
Etiketler :