1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “12 Öfkeli Adam” oyunu sahnelendi
“12 Öfkeli Adam” oyunu sahnelendi

“12 Öfkeli Adam” oyunu sahnelendi

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin düzenlediği “13.Kıbrıs Tiyatro Festivali” kapsamında dün gece, İstanbul Şehir Tiyatroları, YDÜ-AKKM’de “12 Öfkeli Adam” isimli oyunu sahneledi.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, iki perdelik oyunu Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve bazı belediye meclis üyeleri de takip etti.
“Yaşamak İçin Uyanmak Gerek, Uyanmak İçin Tiyatro”  sloganı ile düzenlenen festivalin ikinci haftasında sahnelenen “12 Öfkeli Adam” oyunu sonunda, Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber, İstanbul Şehir Tiyatroları Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu’na festival plaketini takdim etti.
Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber, imzalanan protokol gereğince 13 yıldır İstanbul Şehir Tiyatroları’nın Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde oyunlarını sahnelediğini ve LBT’nin de İstanbul’da kendi oyunlarını sahnelediğine dikkat çekerek, bu karşılıklı yapılan temsillerin önemine vurgu yaptı.
Karabiber, Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu nezdinde tüm İstanbul Şehir Tiyatroları’na bir kez daha teşekkür etti ve Şehir Tiyatroları’nı Kıbrıs’ta ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.
Oscar Grup Otelleri ana sponsorluğunda 29 Eylül’e kadar devam edecek festivalde, Salı gecesi saat 21:00’de YDÜ-AKKM’de İstanbul Şehir Tiyatroları Dârülbedayi’nin 100.yıl anısına Engin Alkan’ın yönetmenliğinde “Çürük Temel” oyununu sahneleyecek.

TAK

Bu haber toplam 1761 defa okunmuştur