1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 12 kişiye daha yurttaşlık!
12 kişiye daha yurttaşlık!

12 kişiye daha yurttaşlık!

Bakanlar Kurulu kararıyla 12 kişi daha vatandaş oldu. UBP-DP Azınlık Hükümeti, 24 Haziran’daki Bakanlar Kurulu toplantısında 12 kişiye daha KKTC Yurttaşlığı verdi.

A+A-

Bakanlar Kurulu kararıyla 12 kişi daha vatandaş oldu. UBP-DP Azınlık Hükümeti, 24 Haziran’daki Bakanlar Kurulu toplantısında 12 kişiye daha KKTC Yurttaşlığı verdi.

7 Ağutos 2017 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararında, 1971 Muğla doğumlu Mürvvet Yerli’ye, 1978 Bakırköy doğumlu Serhan Tuğyan’a, 1982 Adıyaman doğumlu Yasin Demir’e, 1973 Saimbeyli doğumlu Metin Öğüt’e, 1962 Elmadağ doğumlu Ülkü Alçıkaya’ya, 1981 Samandağ doğumlu Hakan Latifeci’ye, 1970 Çarşmaba doğumlu Erkan Özkol’a, 1956 Antakya doğumlu İsmail Altay’a, 1971 Mersin doğumlu Mustafa Akkabak’a, 1981 Antakya doğumlu Aylin Kabacıklı’ya, 1976 Gaziantep doğumlu Leyla Kel’e ve 1973 Osmaniye doğumlu Fadıma Arğun’a  vatandaşlık verdi.

Bakanlar Kurulu, Mürvvet Yerli, Serhan Tuğyan, Yasin Demir, Metin Öğüt, Ülkü Alçıkaya, Hakan Latifeci, Erkan Özkol, İsmail Altay, Mustafa Akkabak, Aylin Kabacıklı, Leyla Kel’e ve Fadıma Arğun’u    Yurttaşlık Yasası’nın 9 (1) (C) maddesi uyarınca KKTC yurttaşlığına alınmasına karar verdi.

“Zorunlu” ve “İstisnai”

Ulusal Birlik Partisi – Demokrat Parti Azınlık Hükümeti, olağan yurttaşlık hakkı kazananlar ya da Bakanlık onayı ile bu statüyü alanlar dışında, Bakanlar Kurulu kararı ile “zorunlu” ya da “istisnai” yurttaş yapmaya devam ediyor.
Bakanlar Kurulu, yeni yurttaşlıklar için de Yurttaşlık Yasası’nın 9’uncu maddesinin 1’inci fıkrasının C bendini gerekçe gösterdi.
Bu madde “istisnai” yurttaşlığı işaret ediyor ve “Başvuru tarihinden geriye doğru Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde beş yıl kesintisiz ikamet etmiş olmak” ayrıca “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yerleşmeye karar verdiğini davranışı ile teyit etmiş olmak” koşullarını ortadan kaldırıyor.
Yurttaşlık Yasası, bu durumu “Yurttaşlığa alınması Bakanlar Kurulunca zorunlu görülenler” olarak açıklıyor.
Bakanlar Kurulu’nun son yurttaşlık kararlarının tamamında “ülkede ikamet” ya da “yerleşme kararı” koşulu aranmıyor.

Bu haber toplam 3827 defa okunmuştur
Etiketler :