1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 12. Kıbrıs Tiyatro Festivali başlıyor
12. Kıbrıs Tiyatro Festivali başlıyor

12. Kıbrıs Tiyatro Festivali başlıyor

Bu yıl, 2-30 Eylül tarihleri arasında, Malpas Hotel ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan 12’nci Kıbrıs Tiyatro Festivali, sponsorluk protokolü imzalandı.

A+A-

Tanju KONURALP

Malpas Hotel ana sponsorluğunda bu yıl, 2-30 Eylül tarihleri arasında, 12’ncisi gerçekleşecek olan Kıbrıs Tiyatro Festivali sponsorluk protokolü, dün imzalandı. Malpas Hotel’de, Lefkoşa Türk Belediye (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı ve Malpas Hotel Direktörü Reşat Altınör arasında imzalanan protokol bağlamında, Türkiye’den gelecek olan sekiz ekip dahilinde, yaklaşık 120 kişinin konaklamasının karşılanması yer aldı.
Düzenlenen törende, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve Malpas Otel Direktörü Reşat Altınör’ün yanı sıra; Malpas Hotel Genel Müdürü Fahri Altınör, LTB Kültür Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy ve Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber de yer aldı. 12. Kıbrıs Tiyatro Festivali’nin içeriği ile ilgili basın toplantısının ise önümüzdeki günlerde yapılacağı kaydedildi.

Mehmet Harmancı: “Lefkoşa ve ülkenin yüz akı”

Bu yıl 12’cisi gerçekleştirilecek olan Kıbrıs Tiyatro Festivali’nin, her geçen gün büyüyen bir organizasyona dönüştüğünü açıklayan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, festivalin başta Lefkoşa olmak üzere, ülkenin yüz akı olduğunun altını çizdi. Yaşanılan ciddi maddi sıkıntılara rağmen festivalin, özellikle son üç yıldır sponsorlar desteği ile kalitesinden ödün vermediğine işaret eden Harmancı, bu yıl Malpas Otel’in önemli katkısı ile yine başarılı bir festival dönemi yaşanmasının önünün açıldığına vurgu yaptı.

Reşat Altınör: “Mutluluk vericidir”

Göreve yeni başlayan LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın, inanç ve enerjisi ile birçok işi başaracağına olan inancını ortaya koyan Malpas Otel Direktörü Reşat Altınör, göreve böylesi önemli bir organizasyon ile başlamış olmasının mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Malpas Otel olarak, kültürel açıdan dünyaya sesimizi duyuracak olan böylesi bir festivalde, ana sponsor olmanın gururunu yaşadıklarının altını çizen Altınör, benzer organizasyonlarda da, LTB’nin yanında olacakları mesajını verdi.

Yaşar Ersoy: “Tüm zorluklara rağmen başarı ile devam ediyoruz”

Kırk beş yıllık meslek hayatında, bir düş ile yola çıktıklarını kaydeden LTB Kültür Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy, kültürel konularda ilk adımın Mustafa Akıncı’nın Belediye Başkanlığı döneminde atıldığını ve otuz dört yıldır da devam ettirildiğini açıkladı. Festivalin yurt içinde ve yurtdışında saygı gören bir marka halini aldığını belirten Ersoy, on iki yıldır tüm zorluklara rağmen başarı ile yola devam ettiklerini kaydetti. Görevi gençlere devir etme zamanının geldiğine de işaret eden Ersoy, kuşakların kültür çerçevesinde yoğrulması ile ülkelerin de geliştiğine dikkat çekerek; bundan sonra da bu başarıların sürdürüleceğine olan inancını ortaya koydu.

Kıymet Karabiber: “Bu yıl da keyifli bir tiyatro şenliği yaşanacak”

Son üç yıldır ciddi sorunlar yaşayan Lefkoşa Türk Belediyesi’nin, üç yıldır festivali sponsorlar katkısı ile yürüttüğü bilgisini veren Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber, bu yıl ise Malpas Otel’in büyük özverisi ile yola devam etme şansını elde ettiklerini kaydetti. LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın da festival konusunda, göreve yeni başlamasına rağmen büyük bir özveri gösterdiğini ifade eden Karabiber, bu özveriler sayesinde, bu yılda çok keyifli bir tiyatro şenliği yaşanacağının altını çizdi.

Bu haber toplam 3373 defa okunmuştur