1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 12 davadan itham edildi
12 davadan itham edildi

12 davadan itham edildi

Lefkoşa’da Kermiya bölgesinde 31 Ağustos günü sabaha karşı meydana gelen ve 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun feci şekilde hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili hükümsüz tutuklu bulunan sanık Ali Aziz Zenginses, 12 davadan itham edildi

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da Kermiya bölgesinde 31 Ağustos günü sabaha karşı meydana gelen ve 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun feci şekilde hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili yargı süreci dün resmen başladı. İhmalkarlık sonucu ‘adam öldürme’  suçundan dolayı sanık kürsüsünde bulunan 20 yaşındaki Ali Aziz Zenginses dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Zenginses,  Fasıl 154 Ceza Yasası’nda “müebbet hapis cezası” öngören 205 maddesine aykırı 4 ayrı “Adam Öldürme” davası başta olmak üzere 12 davadan itham edildi. Ali Zenginses, davaların hiç birini kabul etmedi.

12 davadan itham edildi
Sanık Ali Zenginses dün sabah yeniden mahkemeye getirildi. Sanığın ailesi yanı sıra Asya Rıdvanoğlu’nun bazı yakınları da mahkemeyi takip etti.
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Mahkemesi’nde, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve sanığı temsilen Avukat Altan Erdağ ve Avukat Ezer Özsoy mahkemede hazır bulundu. Ali Zenginses, Mahkeme tarafından 12 davadan itham edilirken, bu davaların 12’sini de kabul etmedi.

Davaları kabul etmedi
Zenginses’e, Fasıl 154 Ceza Yasası’nda “müebbet hapis cezası” öngören 205 maddesine aykırı 4 ayrı “Adam Öldürme” davası getirildi. Ayrıca, “Sürüş ehliyetindeki şartlara aykırı araç kullanmaktan” 4 ayrı dava, “Süratli araç kullanma”, “Alkollü araç kullanma” , “Dikkatsiz araç kullanma” , “İhtiyatsızca ve halka tehlike arz edecek şekilde araç kullanma” suçlamalarından itham oldu. Sanık, davaların tümüne ‘hayır’ diyerek kabul etmedi.

Duruşmaların başlaması için 9 Mart’a ertelendi
Mahkeme, itham sonrası taraflara söz hakkı verdi. Savcı Ergül Kızılokgil, sanığın 12 davanın da tümünü kabul etmediğini ve duruşma açılacağına dikkat çekerek, tanıkların davada hazır olabilmesi için duruşmanın ileri bir tarihe tehir edilmesini talep etti. Sanık Avukatı da bu beyana itiraz etmeyerek, kendilerinin de davaya hazırlanabilmesi için duruşmanın ertelenmesini istedi.
Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Ömer Güran ise sanığın 12 davadan itham edilerek, bu davaların hiç birini kabul etmediğini söyledi. Bu nedenle davanın dinlenmesi için oturumun 9 Mart Pazartesi günü saat 10:00 tehir edilmesine karar verdi.

Bu haber toplam 1572 defa okunmuştur
İlgili Haberler