1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 11. Bellapais İlkbahar Müzik Festivali
11. Bellapais İlkbahar Müzik Festivali

11. Bellapais İlkbahar Müzik Festivali

11. Bellapais İlkbahar Müzik Festivali salı günü Mersin Devlet Operası solistlerinin vereceği konserle başlıyor.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği’nden verilen bilgiye göre, Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği tarafından, Cumhurbaşkanlığı, Başbakan Yardımcılığı ve Kültür Dairesi Müdürlüğü, TC Büyükelçiliği işbirliğinde, Girne Rocks Hotel, Deniz Plaza, Hotel Bellapais Gardens ve Kybele Restaurant katkılarıyla gerçekleştirilecek festival, 15 Mayıs’a kadar devam edecek.

Açılış konserinin ardından 13 Mayıs Çarşamba akşamı sanatseverler dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay’ın sunacağı piyano resitalini izleme fırsatına sahip olacak. Onay, Chopin’in ünlü “Cenaze Marşı”nın yer aldığı Si minör Piyano Sonatını, Nocturne ve Scherzo eserlerini, Bach’ın Partitasını, Mendelssohn’un Çeşitlemelerini ve Bartok’un Burlesklerini yorumlayacak.

Bellapais İlkbahar Müzik Festivali, 14 Mayıs Perşembe akşamı viyolonsel ve piyano resitaliyle devam edecek. Piyanist Cemre Çilenger ile Çellist Püren Eda Gözer’in sunacağı resitalde, Bach, Beethoven, Brahms, Chopin ve Prokofiev’in seçkin yapıtları seslendirilecek.

Festival, 15 Mayıs Cuma akşamı Flauto Dolce Topluluğu’nun vereceği konser ile sona erecek. Flüt sanatçıları Bahar Sarıboğa, Gülşah Karakaş, İpek Sancar Kurteş ve Seda Gencan Avşar’dan oluşan Flauto Dolce Topluluğu 4 flüt için uyarlanan klasik, romantik, jazz ve tangonun en seçkin örneklerini seslendirecek.
Bellapais Manastırı’nda saat 20.30’ da başlayacak konserlerin biletleri Lefkoşa Deniz Plaza, Girne Deniz Plaza, Dome Hotel, Bellapais Gardens, Kybele Restaurant ve gişeden temin edilebilecek.

TAK

Bu haber toplam 1357 defa okunmuştur