1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "11-12 yıldır yaşayanlar değil KEYFİ vatandaşlar"
"11-12 yıldır yaşayanlar değil KEYFİ vatandaşlar"

"11-12 yıldır yaşayanlar değil KEYFİ vatandaşlar"

"Vatandaş olanların isimleri de istenmişti ama bunların kişisel veri olduğunu, açıklayamayacağını söyledi. İnanılır gibi değil!!! Her şeyden önce bir kişinin vatandaş olup olmaması kişisel veri değil."

A+A-


Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler Genel Başkanı, Milletvekili Tufan Erhürman, hükümetin yurttaşlık politikasına isyan etti.

Erhürman, Bakanlar Kurulu kararı ile "zorunlu" ya da "istisnai" ismi altında dağıtılan yurttaşlıkların gizlendiğini belirterek, bunların 11-12 senedir ülkede yaşayan ya da çalışan kişiler değil "keyfi dağıtılan yurttaşlıklar" olduğunu söyledi.

Sosyal medya hesabından düşüncelerini paylaşan Erhürman, şunları söyledi:
"Bir yıllık UBP-DP Hükümeti döneminde 7200 vatandaşlık verdiklerini açıkladı Sayın Denktaş. Soruda vatandaş olanların isimleri de istenmişti ama bunların kişisel veri olduğunu, açıklayamayacağını söyledi. İnanılır gibi değil!!! Her şeyden önce bir kişinin vatandaş olup olmaması kişisel veri değil. İkincisi, isimleri vermek istemiyor çünkü 11-12 yıldır bu ülkede çalışma izniyle çalışıp vatandaş yapılmayan insanlar dururken keyfi biçimde beş yılı daha dün geçmiş insanları vatandaş yapıp yapmadıkları anlaşılabilir. Bu "ben yaptım oldu" zihniyetiyle devam edebileceklerini sanıyorlarsa çok yanılıyorlar!"

Bu haber toplam 2848 defa okunmuştur