1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 1,039 AÇIK DOSYA!
1,039 AÇIK DOSYA!

1,039 AÇIK DOSYA!

Dizdarlı, yatan ve taburcu olan hasta sayıları arasında bin 039 kişilik bir fark bulunduğuna dikkat çekti

A+A-

Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Bülent Dizdarlı, vatandaşları dosyalarını kapatmadan hastaneden ayrılmamaları konusunda hassas olmaya çağırarak, halen kapatılmayan dosyaların ise bir an önce kapatılmasını istedi.

Dizdarlı yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılı içerisinde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yatılı servislerine 17 bin 642 hastanın yattığını ifade ederek Mayıs ayının bin 627 kişi ile en çok  hasta yatırılan ay olduğunu, Ağustos ayının ise bin 062 kişi ile en  az hasta yatış kabulü yapılan ay olarak kayıtlara geçtiğini kaydetti.

Yıl boyunca en çok hasta yatıran servisin 2 bin 437 kişi ile Genel Cerrahi olduğunu, onu bin 901 kişi ile Kardiyoloji’nin takip ettiğini ifade eden Dizdarlı, bin 670 hasta yatırarak üçüncü sırayı ise üroloji kliniğinin aldığına dikkat çekti.

Yıl boyunca servislerde yatan 92 hastanın ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını belirten Dizdarlı, yatan ve taburcu olan hasta sayıları arasında bin 039 kişilik bir fark bulunduğunu, bunun Aralık ayından kalan hasta sayısı yanı sıra, dosyalarını kapatmadan hastaneden ayrılan hastalardan kaynaklandığını söyledi.

Dizdarlı şöyle devam etti:

“Bu durum konusunda insanlarımızın hassas olması, dosyalarını kapatılmadan hastaneden ayrılınmaması ve halen kapatılmayan dosyaların ise bir an evvel kapatılması ricamızdır.”

HASTANEYE YATAN HASTA İSTATİSTİKLERİ EKLİ DOKÜMALARDA

Bu haber toplam 1605 defa okunmuştur