1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 102 firma ve marka indirime katılacak
102 firma ve marka indirime katılacak

102 firma ve marka indirime katılacak

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Başbakan Tufan Erhürman’ın da katılımıyla “İndirim Kampanyası”nı açıkladı.

A+A-

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Başbakan Tufan Erhürman’ın da katılımıyla “İndirim Kampanyası”nı açıkladı.

KTTO Başkanı Turgay Deniz, birlik ve beraberliğe çok daha fazla ihtiyaç duyulan bu dönemde tüketicilerin alım-gücünü artırmayı hedeflediklerini belirtti.

1 Kasım’da başlayacak kampanyanın 30 gün süreceğini anlatan Deniz, ilk etapta 102 marka ve firmanın kampanyanda yer alacağını ifade etti.

Deniz, “İnanıyorum ki kartopu etkisiyle bu katılım büyüyecektir” dedi

HP Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu ile KTTO’ya mensup iş insanlarının da katıldığı Lefkoşa Eziç’teki basın toplantısında, indirim oranlarının gönüllü olarak belirleneceği de açıklandı.

Erhürman: Akaryakıt da düzenlenecek

 “Öyle bir dönemden geçiyoruz ki, kimse bu sürecin dışında kalamaz, her birimizin yapabilecekleri vardır” diyen Başbakan Tufan Erhürman ise en başta dar gelirliler olmak üzere bu zor süreci en az hasarla atlatmayı hedeflediklerini belirtti.

“Döviz aşağıya doğru bir seyir aldı, halkın da indirim beklentisi var” diyen Erhürman, piyasaya güven için bunun önemli olduğunu söyledi.

İş insanlarının yoğun çalışmasıyla birçok firmanın 1 Kasım’da indirime gideceğini belirten Tufan Erhürman, akaryakıtta da yeniden belirleme gündeme geleceğini belirtti.

Erhürman, Ticaret Odası’na teşekkür etti. (YD)

 


Akaryakıtta da, 1-2 gün içinde belli olacak bir indirim bekleniyor

 

"İndirim beklenen akaryakıtta yeni fiyat 1-2 gün içinde açıklanacak"


Başbakan Tufan Erhürman, içinden geçilen ekonomik süreçte toplu hareket edilerek, darboğazdan asgari bütünsel hasarı alarak çıkılmasının şart olduğunu vurguladı. 

Erhürman, elektrikte yılbaşına kadar zam olmayacağını ve indirim beklenen akaryakıtta da yeni fiyatın 1-2 gün içinde belli olmasının beklendiğini belirtti.

Başbakan Erhürman, “Döviz krizi ve fiyat artışları nedeniyle alım gücünün korunması adına indirim kampanyası” başlatan Kıbrıs Türk Ticaret Odası’na (KTTO) bağlı bazı firmaların düzenlediği basın toplantısına katılarak, ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

HP Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu ile KTTO’ya mensup iş insanlarının da katıldığı Lefkoşa Eziç’teki basın toplantısında duyurulan kampanyaya göre, odaya bağlı bir grup firma 102 marka ve üründe yarın başlayıp bir ay sürecek çeşitli indirimler uygulayacak. Açıklamalarda hangi ürüne ne oranda indirim yapılacağı ise belirtilmedi.

Başbakan Tufan Erhürman da içinden geçilen ekonomik süreçte kimsenin kendisini sorunun dışında tutamayacağını ve toplu hareket edilerek, darboğazdan asgari bütünsel hasarı alarak çıkılmasının şart olduğunu vurguladı.


Dolar, Euro ve Sterlin karşısında halkın alım gücünün düştüğüne işaret eden Başbakan Erhürman, halkın da doğal bir tepki olarak döviz fiyatları gerilediğinde, bunu fiyatlara yansımasını beklediğini söyledi. Erhürman, bunun halkın “piyasanın adil davrandığını” ve “piyasaya güvenebileceğini” bilmesi adına önemli olduğunu kaydetti.

Kampanyanın halka hayırlı olmasını dileyen Başbakan Erhürman, 1 Kasım itibarıyla indirimlerin başlayacağını ve döviz krizinin tekrardan kötüye gitmemesini umduklarını belirtti.

Tufan Erhürman, bir soruya karşılık, tüpgaz fiyatlarını hükümetin belirlemediğini, iş insanlarıyla konuşarak ve istişare edilerek makul seviyelerde tutulmaya çalışıldığını kaydetti.

Erhürman, elektrikte yılbaşına kadar zam olmayacağını ve akaryakıtta da, 1-2 gün içinde belli olacak bir indirim beklendiğini dile getirdi.

Başbakan Erhürman, daha önce olduğu gibi Fiyat İstikrar Fonu (FİF) kullanılması ve bunun etkisinin hükümet tarafından piyasaya yansıtılmasının, girdi maliyetlerini de aşağıya çekerek, tüketiciye ulaşan son ürünlerde yapılacak indirimi kolaylaştıracağının altını çizdi.

Erhürman, her firmanın yapılacak indirimleri, hangi ürünlerde indirime gidildiğini ve indirim miktarlarını müşterinin kolayca anlayacağı biçimde duyurması ve gösterilmesini istedi. (tak)

 


Turgay Deniz
"Amaç indirimli mal ve hizmet sunmak"

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz basın toplantısında şunları ifade etti: 

"Türk Lirası’nın yabancı para birimleri karşısındaki değer kayıpları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar fiyat artışlarına ve sabit gelirli yurttaşlarımızın alım gücünde ciddi oranda kayıplara neden olmuştur. 

Kıbrıs Türk Ticaret Odası olarak,  hükümetimizin bu süreçte tüketicilerin ekonomik açıdan daha zor koşullarla karşı karşıya kalmasını önlemeye yönelik gayretlerini takdirle karşılıyoruz.

Bu süreçte meydana gelen olumsuz etkilerin hafifletilmesi ve tüketicilerin ekonomik açıdan daha iyi koşullarla ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için özel sektör ve kamunun el ele vermesi ve birlikte hareket etmesi gerekmektedir.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve üyeleri bu zor süreçte devletimize ve halkımıza her türlü desteği güçlü bir biçimde vermeye hazırdır. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde hep birlikte hane ekonomilerini güçlendirmek için elimizden gelen azami gayreti ortaya koyacağız.

Bugün burada başlatacağımız İNDİRİM KAMPANYASI ile amacımız tüketicilere indirimli mal ve hizmet sağlanması ve tüketicilerimizin alım gücünün artırılmasıdır.

Bu kampanyaya devamında yeni firmaların ve yeni indirim olanaklarının eklenerek bir kartopu etkisi ile büyüyeceğine inancımız tamdır.
Kampanyaya katılım tamamen gönüllülük esasına dayanmaktadır ve indirim kriterleri firmalar tarafından belirlenecektir. Kampanya 1 Kasım 2018 tarihinde başlayacak ve 30 gün sürecektir. Ancak sürenin uzatılmasına ilişkin firmalardan talep gelmesi durumunda yeniden değerlendirme yapılacaktır.

 

ff-052.jpg

Bu haber toplam 5476 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler