1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 100 yaşında, köyüne hasret
100 yaşında, köyüne hasret

100 yaşında, köyüne hasret

Aralık ayında 100. Yaşına çocukları ve torunlar ile merhaba diyen Gülsüm Düzener, sevdiği köyü Mallıdağ’ı, evinin bahçesindeki ağaçlarını özledi…

A+A-

Aralık ayında 100. Yaşına çocukları ve torunlar ile merhaba diyen Gülsüm Düzener, sevdiği köyü Mallıdağ’ı, evinin bahçesindeki ağaçlarını özledi…

Devrim DEMİR

Bir asra ışık tutan, iki evladını bir yıl ara ile toprağa veren Gülsüm Düzener, 21 Aralık’ta 100 yaşına merhaba dedi.

Genç yaşta eşini kalp krizi sonucu kaybettikten sonra, dört çocuğuna bakmak için kendini feda eden Gülsüm nene, çocuklarını hayata kazandırana kadar her işi yaptı.

Eşi rahmetli olduktan sonra, çok sevdiği köyü Mallıdağ’dan 1980 yılında ayrılarak Lefkoşa Marmara bölgesine kızının yanına yerleşen Gülsüm Düzener, yaşlılığı nedeniyle son bir yıldır köyüne gidemiyor.

Kızının yardımı ile geçtiğimiz yıla kadar destek alarak her işini yapabilen, köyüne gidebilen Düzener, yaşlılığı nedeniyle artık yürüyemiyor.

Zor hayat koşullarına rağmen, yaşama gülümseyen iki evladını da toprağa veren Gülsüm nene bir asrı geride bıraktı.

h2-034.jpg

Kızı hep başında…

Gülsüm Düzener’in kızı Emine Gökaşan ve damadı Gülsüm neneye bebek gibi bakıyor. Annesinin yanından bir an olsun ayrılmayan Emine Gökaşan, “Sıra bizde, o bize gözü gibi baktı. Annem bizi büyütene kadar çok işler yaptı, artık görev bizim mutlu olsun yeter” dedi.

h1-041.jpg

Bahçesini özledi…

Yaşlılığı nedeniyle yürüyemeyen Gülsüm nene, en son köyüne bir yıl önce gitti. Evinin bahçesine zeytin ağacı ekilmesini isteyen ve bahçesindeki ağaçların büyüdüğünü sözlerine ekleyen Gülsüm nene, “Evimi, bahçemdeki zeytin ağaçlarını özledim “dedi.

Bu haber toplam 4551 defa okunmuştur