1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. '100 polis köyü bastı, KATİL FİRARİYİ GÖRDÜM'
'100 polis köyü bastı,  KATİL FİRARİYİ  GÖRDÜM'

'100 polis köyü bastı, KATİL FİRARİYİ GÖRDÜM'

Katil firariyi gördüğünü söyleyen Pınarbaşı köyündeki ‘görgü tanıkları’ yaşananları YENİDÜZEN’e anlattı

A+A-

GÜNEYE GEÇTİ Mİ? KUZEYDE Mİ SAKLANIYOR?

Poliste tutuklu olduğu sırada hastaneden firar ederek kayıplara karışan Yılmaz Gümüş’ün akıbeti hala gizemini koruyor. Gümüş’ü Kıbrıs’ın güneyine kaçırıldığı iddiası ile iki kişi tutuklanırken, Pınarbaşı'nda firariyi gördüğünü iddia eden bölgeliler var… Güneyde ise firariyle ilgili çok fazla bilgi yok.  

 

NELER YAŞANDI?

İhbarı değerlendiren polis ve özel hareket timlerinin önceki gün Pınarbaşı ve Göçeri köylerinde yaptığı aramalar da sonuçsuz kalırken bölge sakinleri YENİDÜZEN'e yaşadıklarını anlattı: "100 polis köyü bastı, katil firariyi gördüm"

 

MUHTAR: TUTUKLANAN ARKADAŞIM

Tutuklanan zanlılardan Pınarbaşı köyü sakini S.K.’nin arkadaşı olduğunu belirten bölge muhtarı Kemal Hacıyarım, son birkaç gün içerisinde zanlı S.K. ile yaşadıklarını anlattı. Çok şaşkın olduğunu belirten Hacıyarım, arkadaşının firariye yardım edecek birisi olmadığını savundu.

 

"ONU GÖRDÜM, BAKIŞLARI RAHATSIZ ETTİ"

Pınarbaşı köyünden, ‘şüpheli şahıs’ ihbarında bulunan bir görgü tanığı, evinin önünden geçen yabancı şahsın bakışlarıyla kendisinin çok rahatsız ettiğini, belirterek, polis ekiplerinin bir gün sonra köyde arama yaptığını görüp, şahısla ilgili ihbarda bulunduğunu anlattı.    

 

"FOTOĞRAFTAKİ İLE AYNI KİŞİYDİ…"

“Evimin balkonundaydım, yoldan yabancı bir adam geçiyordu, bakışları beni çok rahatsız etti. Bana bir fotoğraf gösterdiler, o fotoğraftaki erkek gördüğüm adam ile aynı kişiydi…”

Fehime ALASYA

Girne Polis Müdürlüğü’nde tutuklu bulunduğu sırada, sağlık sorunları nedeniyle götürüldüğü Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nden 7 Mayıs günü kaçarak kayıplara karışan ve dün de Kıbrıs’ın güneyine kaçırıldığı iddia edilen 45 yaşındaki zanlı Yılmaz Gümüş’ün akıbeti hala gizemini koruyor.

Gümüş’ün, önceki gün polis tarafından Pınarbaşı ve Göçeri köylerinde arandığı bilgisinin ardından dün sabah ise Kıbrıs’ın güneyine kaçırıldığı iddiasıyla iki kişi mahkeme huzuruna çıkarıldı.  

Haklarında 3 gün tutukluluk emri verilen İ.O ve S.K. isimli zanlılardan S.K’nin Pınarbaşı köyünde yaşadığı öğrenilirken, köydeki görgü tanıkları YENİDÜZEN’e konuştu.    

Tutuklanan zanlılardan Pınarbaşı köyü sakini S.K.’nin arkadaşı olduğunu belirten bölge muhtarı Kemal Hacıyarım, son birkaç gün içerisinde zanlı S.K. ile yaşadıklarını anlattı.

Çok şaşkın olduğunu belirten Hacıyarım, arkadaşının firariye yardım edecek birisi olmadığını savundu.

Yine Pınarbaşı köyünden, ‘şüpheli şahıs’ ihbarında bulunan bir görgü tanığı, evinin önünden geçen yabancı şahsın bakışlarıyla kendisinin çok rahatsız ettiğini, belirterek, polis ekiplerinin bir gün sonra köyde arama yaptığını görüp, şahısla ilgili ihbarda bulunduğunu anlattı.     

 

Pınarbaşı Muhtarı Kemal Hacıyarım “Tutuklanan S.K. benim arkadaşımdır, çok şaşkınım”

Pınarbaşı Muhtarı Kemal Hacıyarım, tutuklanan zanlılardan S.K. ‘nin arkadaşı olduğunu belirterek, yaşananlara anlam vermekte zorlandığını ifade etti.

Hacıyarım, arkadaşı S.K. ‘nin bunu yapabilecek birisi olmadığını savundu.

Hacıyarım, şöyle devam etti:

“Dün katil zanlısının güneye kaçırılması nedeniyle tutuklanan S.K. benim arkadaşımdır. Bu arkadaş, Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde çalışıyor. Katilin kaçtığı gün, bu arkadaş işte bile değildi, izinliydi. Hastanede götür-getir işleriyle ilgilenen bir elemandı. Geçen gün (Çarşamba günü) Lapta’da yemekteydik. Yemekten kalktık Pınarbaşı’na dönerken araba arızalandı. İ.O adındaki arkadaşını aradı, ona 50 TL benzin parası verdi ve bizi köye getirdi. Köye gelirken gece 22.30 sularıydı. Yolda gelirken Ayia Napa’ya gidelim diye bir fikir ortaya attılar, ben de sizinle gelirim dedim. Sonra ben eve gidince gitmekten vazgeçtim. Ama onlar gitmiş. Ertesi gün de sabah altıda eve dönmüşler. Zaten S.K. sürekli güneye geçip Ayia Napa’ya giden bir gençti. Bu ilk seferi değil. Dün de (Perşembe günü) tutuklandığı arkadaşı İ.O ile meyhanede yiyip içtiler. Sabah kalkınca ben tutuklandığını duydum. Çok şaşırdım.

Bu arada da aynı gün köyden bir kadın köyün içinde şüpheli bir şahıs görmüş, polise aktardı. Şahsın ne giydiğini, fiziğini falan anlatmış.

Köyü polisler bastı. Belki de 100 kişiye yakın polis, her bölgede koşarak arama yaptı. Köyde arama yapmadan direkt köydeki dedesinin evine gittiler.

Dedesine torununu sordular, o da Ayia Napa’ya gittiydi, sabah 6’da eve geldi ve biraz önce de işe gitti dedi…

Köye polisler de gelince ben onu akşam aradım, meyhanedeydi. Polisler seni sordu dedim, benim ne ilgim olur ki kaçakla dedi ve telefonu kapadık. Sabah da tutuklandığını duydum.

Aya Napa’ya İ.O’nun arabası ile geçtiler. Normalde böyle şeylere karışacak bir çocuk değil. Olanlara çok şaşırdım. Üstelik kaçak Girne Devlet Hastanesi’nden kaçmış, arkadaşım S.K. Lefkoşa’daki hastanede çalışıyor. Bana göre bu olayda esas suçlu suçluyu elinden kaçıran polislerdir.” dedi.  


Katil firariyi gördüğünü söyleyen Pınarbaşı köyündeki görgü tanığı:

“Köydeki yabancının bakışları

beni çok rahatsız etti”

Pınarbaşı köyündeki bir başka görgü tanığı ise YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada firari Yılmaz Gümüş’ü balkonda iken gördüğünü ve bakışlarından rahatsız olup eve girdiğini anlattı. Ülkede bir firarinin olduğundan habersiz olduğunu belirten görgü tanığı, köye gelen polis ekipleri ile arkadaşının evinde karşılaştığını ve bu şüpheli şahıstan söz ettiğini belirtti.

Kimliğinin bilinmesini istemeyen görgü tanığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Evimin balkonundaydım, yoldan yabancı bir adam geçiyordu, bakışları beni çok rahatsız etti. Bir gün sonra köyü polisler bastı, her yerde arama yapıyorlardı. Ben de o sırada arkadaşımın evindeydim, onlara ne aradıklarını sorduk, akabinde ben şüphelerimi paylaştım. Polise gördüğüm kişinin kıyafetini de anlattım. Bana bir fotoğraf gösterdiler, o fotoğraftaki erkek gördüğüm adam ile aynı kişiydi… Daha sonra benim dışımda başka kişilerin de köyde yabancı ve tuhaf bakışlı bir adam gördüğünü ve polise ihbarda bulunduğunu, bunun üzerine bölgede arama yapıldığını duydum. Ben gereken bilgileri polise aktardım” dedi.   


İki Toplumlu Suç ve Suçlara İlişkin Teknik Komite'nin Eşbaşkanı, hukukçu Hakkı Celal Önen:

“Güneyin konuyla ilgili

detaylı bilgisi bunmuyor”

İki Toplumlu Suç ve Suçlara İlişkin Teknik Komite'nin Eşbaşkanı, hukukçu Hakkı Celal Önen YENİDÜZEN’e verdiği bilgide dün, gün içerisinde, Kıbrıs’ın güney kesimi ile yapmış olduğu istişareler sonucunda herhangi bir bilgiye ulaşamadıklarını ifade etti.

Önen, “Gün içerisinde birkaç kez güney kesim ile iletişimim oldu fakat firariyle ilgili henüz bir bilgi alamadık. Onların da konuyla ilgili detaylı bilgisi bunmuyor. Bu sabah sözlü olarak resmen güney ile iletişimde bulunduk. Mutlaka çalışma başlatmışlardır fakat firarinin güneyde olup olmadığıyla ilgili henüz bir bilgileri yok, bize bu yönde bir bilgi aktarılmadı.” dedi. 

 

Yılmaz Gümüş kimdir?

Ekim 2003 tarihinde kıskançlık nedeniyle, kız arkadaşının ikamet ettiği Londra’nın Stoke Newington bölgesindeki apartman dairesini kundaklayan ve o zaman 32 yaşında olan Yılmaz Gümüş, üç kişinin ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle 2004 yılında müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yılmaz Gümüş’ün 3 yıldır ülkemizde kaçak yaşadığı ortaya çıkmıştı. 2005 yılında üç kez ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan ve kendi isteği ile Türkiye’ye iade edildikten sonra oradan da firar ederek 2015 yılında KKTC’ye kaçan Yılmaz Gümüş, geçtiğimiz gün KKTC'de tespit edilmişti.

Yılmaz Gümüş, Girne’de mahkemeye çıkarılmış ve “Kanunsuz Yollardan KKTC’ye Giriş” ve “Sahte Resmi Belge Düzenleme” suçlarından tutukluluk emri alınmıştı.

 

firarinin-pinarbasi-koyunde-goruldugu-soylenen-sokak.jpg
Firarinin Pınarbaşı köyünde görüldüğü söylenen sokak


yeniduzen-satin-aliniz-372.jpg

Bu haber toplam 6855 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler