1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 10 yaşındaki kıza cinsel istismara 3 yıl hapis
10 yaşındaki kıza cinsel istismara 3 yıl hapis

10 yaşındaki kıza cinsel istismara 3 yıl hapis

Mağusa’da geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde 10 yaşındaki kız çocuğuna para veren ve ardından kollarından çekip, yanaklarından öperek cinsel saldırı ve cinsel istismarda bulunan sanık Tayfun Uzun dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı.

A+A-

8 yıldır ülkede kaçak yaşıyordu!


Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde 10 yaşındaki kız çocuğuna para veren ve ardından kollarından çekip, yanaklarından öperek cinsel saldırı ve cinsel istismarda bulunan sanık Tayfun Uzun dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Cinsel istismar”, “Cinsel saldırı”, “Darp” ve “KKTC’de izinsiz ikamet etmek” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Uzun 3 yıl hapis cezasına mahkum edilirken, sanığın aşçı olarak çalıştığı işletme hakkında ise izinsiz yabancı işçi çalıştırmakla ilgili soruşturma açılmasına emir verildi.

 

10 yaşındaki kızın yanaklarından öpmüştü...

Sanık Tayfun Uzun, 16 Mayıs 2017 tarihinde, Halil Hamza Apartmanı girişinde annesi tarafından atılmak üzere kendisine verilen çöpleri atmak için aşağıya inen 10 yaşındaki küçük kız çocuğuna “Gel sana yemiş alacağım” diyerek beklemesini istemiş ve markete gidip geldikten sonra küçük kıza para vererek kollarından çekip her iki yanağından da öpmüştü. Korkarak eve çıkan küçük kız olayı annesine anlatmış ve polise şikayetçi olmuşlardı. 5 Haziran 2017 tarihinde ise sanık Uzun, yine ayni apartmanın önüne gitmiş ve mağdur küçük kız sanığı görüp tanıyarak babasına “Beni öpen adam bu” demişti. Sanık akabinde olayı bilen komşular tarafından yakalanarak ayni gün polise teslim edilmişti. Soruşturma kapsamında Muhaceret Şubesi’nden yapılan araştırmada sanık Uzun’un 24 Ocak 2009 tarihinde KKTC’ye giriş yaptığı tespit edilmişti. Yine yürütülen tahkikat kapsamında sanığın Mağusa’da faaliyet gösteren bir restoranda aşçı olarak çalıştığı ve olay günü izinli olduğu tespit edilmişti.

 

“Cinsel istismar ruh sağlığını ciddi şekilde etkiler...”

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Fadıl Aksun, cinsel istismar teşkil eden fiillerin mağdurların üzerinde gözle görülür fiziki bir zararı olmasa da mağdurların ruh sağlığını ciddi şekilde etkileyebileceğini belirtti. Suçun işleniş şekline bakıldığında sanığın, suç teşkil eden fiilinden hemen önce mağdur kıza para ve yemiş vermeye çalıştığının görüldüğünü belirten Aksun, bu hareketin “Çocuk kandırma” veya “Çocuk alıştırma” olarak adlandırıldığını söyledi. Aksun, bu fiillerin sanığın mağdur ile arasında bağ kurarak mağdurun üzerindeki güven ve sevgi ilişkisini tesis edişi olarak tanımlandığını ifade ederek, bu tarz bir fiil ile failin çocuk mağdura duygusal olarak yaklaşarak kendisini zararsız bir kişi olduğuna inandırıp suçun üstünü kapatmaya ve fiilleri için zemin yaratmaya çalıştıklarını belirtti. Aksun, sanığın hiç tanımadığı mağdur kıza para ve yemiş vermeye kalkışmasını ve hatta bu yöndeki ısrarcı tutumunu başka şekilde değerlendirmelerinin mümkün olmadığını belirtti.

 

KAYITSIZ, KAÇAK


Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Fadıl Aksun, sanığın KKTC’de izinsiz ikamet ettiğine de değindi. Aksun, sanığın 24 Ocak 2009 tarihinden beri KKTC’de ikamet ettiğinin görüldüğünü belirterek, sanığın 8 yıl gibi uzun bir süre KKTC’nin otoritesini hiçe sayarak ülkede bulunduğunu ifade etti. Sanık Uzun’un 8 yıldır bu ülkede kayıtsız ve izinsiz bir şekilde adeta hayalet gibi yaşadığını belirten Aksun, sanığın bir restoranda aşçı olarak çalıştığının görüldüğünü söyledi. “Yabancıların çalışma izinleri” yasasının 5.,6. ve 8. maddelerinin çalışma izni olmayan yabancıların çalışmasını yasaklayarak suç kapsamına alındığını vurgulayan Aksun, bu durumda kendilerini göreve davet ederek bahsi geçen konu işletmeye izinsiz yabancı işçi çalıştırmakla ilgili soruşturma açılmasına emir verdi. Aksun, 10 yaşındaki küçük kıza cinsel istismarda bulunan sanık Uzun’u ise 3 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Bu haber toplam 3581 defa okunmuştur