1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 10 ay hapis yatacak
10 ay hapis yatacak

10 ay hapis yatacak

17 yaşındaki sanık O. D., 17 gram 730 miligram Bonzai türü uyuşturucu madden alma ve tasarruf suçlarından dolayı Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı.

A+A-

 

Didem MENTEŞ

Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti, sokaklarda yatarak zor bir hayat geçiren ve uyuşturucuyla tanışan 17 yaşındaki sanık O.D.’i 17 gram 730 miligram Bonzai türü uyuşturucu madden dolayı 10 ay hapis cezası verdi. Güney Kıbrıs’ta bulunan bir şahıstan 7 paket halinde Sentetik Cannbionid (Bonzai) türü uyuşturucu madde tedarik eden sanık O. D. dün yargılanmak üzere mahkemeye çıkarıldı.

30 Ekim 2014 tarihinden beri Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan sanık O.D., ‘uyuşturucu tasarruf ve alma’ suçlarından yargılandı. Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol ve Savunma Makamı hazır bulundu.

Ağaç altına sakladı, ihbar üzerine yakalandı

Heyet adına dava kararını Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu. Esendağlı, sanık O.D.’in kendi ikrarı ve İddia Makamı’nın ileri sürdüğü olgular ve emareler ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.

Esendağlı, sanığın 2014 Ekim ayı içerisinde Alican isimli bir şahıstan uyuşturucu istediğini, Lefkoşa Dereboyu’nda bulunan bir restoranın arka tarafında 7 paket halinde Bonzai türü uyuşturucu madde olduğunu öğrenerek, oradan aldığını aktardı. Sanığın söz konusu paketlerden bir kısmını Girne Kapısı’nda bir ağacın altına gömdüğünü daha sonra Girne’de Atatürk Parkı’nda bir kişiye uyuşturucu satmaya gittiği esnada polis tarafından tespit edilerek tutuklandığını söyledi..

“Toplum huzursuz”

Sanığın uyuşturucu maddeyi kendi sadece kendi kullanımı için değil ticari amaç da güttüğünü söyleyen Yargıç, toplum sağlığını etkileyen bu tür suçlara ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini söyledi. Yargıç,  toplum sağlığını tehdit eden uyuşturucu illetinin, kamu vicdanını etkileyen suç türlerinden olduğunu belirtti.

Toplumu rahatsız eden bu tür suçlara etkin cezalar verilmesinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Yargıç, uyuşturucu miktarı kadar türünün de önemli olduğuna ve bu davadaki ‘Bonzai’ türü uyuşturucunun kimyasal madde olup büyük tehlike içeren uyuşturucu türlerinden olduğuna değindi.

“Kötü şartlar etken oldu”

Sanığın küçük yaşta annesini kaybettiğini, babası ve üvey annesi tarafından sokağa atıldığını belirten Melek Esendağlı, sanığın internet cafelerinde ve başka arkadaşlarının yanında kaldığını ve zor bir yaşam sürmesinin lehine bir durum olduğunu aktardı.

Sanığın bu suça kötü yaşam koşulları ve arkadaşları tarafında itildiğini dikkate aldıklarını, cezaevinde sosyal hizmetler Dairesi ile irtibatını kesmediğini ve uyuşturucundan kurtulma çabaları olduğunun lehine bir durum olarak görüldüğünü söyledi.

Yargıç Ulunay, sanığın sabıksız oluşunu, hapislik cezasının süresi belirlenirken tüm olguları göz önünde bulundurarak, oy birliğe ile sanık O.D.’in 10 ay hapislik cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Bu haber toplam 1325 defa okunmuştur