1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 10 adet kılıçbalığı emare alındı
10 adet kılıçbalığı emare alındı

10 adet kılıçbalığı emare alındı

Koruçam’da izinsiz girdikleri için önceki gün tutuklanan Mısır uyruklu zanlılar mahkemeye çıkarıldı

A+A-

Koruçam Burnunun 7.5 deniz mili açığında, Yunanistan bandralı bir gemi ile KKTC karasularına izinsiz girdiği tespit edilen Mısır uyruklu 5 kişi mahkemeye çıkarılarak, 2 gün tutukluk aldı.

21 Eylül’de “KKTC’ye Kanunsuz Giriş -Su Ürünleri Yasası’na Aykırı Hareket” iddiasıyla tutuklanan zanlılar A.F.T.E., S.S.A.M., A.E.D.A, A.İ.E.İ. ve A.M.A.M dün Girne Kaza Mahkemesi huzurundaydı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Girne Polis Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Ömer Yavuz, olayla ilgili bulguları aktardı. Yavuz, .F.T.E., S.S.A.M., A.E.D.A, A.İ.E.İ. ve A.M.A.M’in  21 Eylül’de saat 10.00 raddelerinde, Girne’ de Koruçam mevkiinin 7,5 mil deniz açığına, Kıbrıs Cumhuriyeti Bandıralı Gia Sou Kaiki Mou Al Nikola isimli 25 metrelik balıkçı teknesiyle, KKTC karasularına herhangi bir muhaceret işlemi yaptırmaksızın kanunsuz olarak girip, yine kanunsuz olarak yetkili makamdan alınmış herhangi bir izinleri olmaksızın balıkçılık faaliyetinde bulunduklarını söyledi. Yavuz, zanlıların aynı gün KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından tespit edilerek, Girne Turizm Limanı’na çekildiklerini ve suçüstü tutuklandıklarını kaydetti. Polis, zanlıların kullanımında bulunan balıkçı teknesi ve KKTC Karasularında yakalamış oldukları 10 adet kılıçbalığının emare olarak alındığını söyledi.

Yavuz, tahkikat için zanlıların iki gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep ederim” dedi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Meltem Dündar, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1805 defa okunmuştur
İlgili Haberler