1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 1 yılda 58 istihdam
1 yılda 58 istihdam

1 yılda 58 istihdam

Gazimağusa Belediye Başkanı Arter, bir yıllık icraatını basın toplantısıyla değerlendirdi

A+A-

 

 

• Son 1 yılda Gazimağusa Belediyesi’ne 53 geçici, 3 sözleşmeli, 2 de taşeron istihdamı yapıldı.

• Bütçe hakkında da bilgi veren İsmail Arter’in belediyeyi 13.6 milyon TL borca karşılık, 25.3 milyon TL alacakla devraldığı ortaya çıktı.

• Mağusa’nın en büyük derdi kanalizasyon sorunu. AB ile yüklenici firma arasındaki uyuşmazlık sürüyor”

Gazimağusa Bağımsız Belediye Başkanı İsmail Arter, bir yıllık icraatlarını “Değişen, Gelişen Gazimağusa Yolunda İlk Bir Yıl” isimli yemekli basın toplantısıyla değerlendirdi.

Arter, toplantıda ‘istihdam’ rakamlarını açıkladı; son 1 yılda Gazimağusa Belediyesi’ne 53 geçici, 3 sözleşmeli, 2 de taşeron istihdamı yapıldı.

Arter, 2014 yılında 341 olan personel sayısının 2015’te 53 geçici işçi ve 3 sözleşmeli de dahil olmak üzere 389 olduğunu kaydetti.

341 rakamı içerisinde geçici işçi ve sözleşmeli bulunmadığının altını çizen Arter, geçici istihdamların şube amirliklerinin talebi doğrultunda gerçekleştirildiğini, bunların da 3 aylık süreyi kapsadığını anlattı.

Bütçe hakkında da bilgi veren İsmail Arter’in belediyeyi 13.6 milyon TL borca karşılık, 25.3 milyon TL alacakla devraldığı ortaya çıktı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Arkın Palm Beach Hotel’de düzenlediği basın toplantısında icraatlarını mali, idari, siyasi ve teknik yönden değerlendirirken, projelerini anlattı, soruları yanıtladı.

Arter, bir yıllık sürede belediye yönetiminde “demokratik ve dürüst belediyecilik anlayışını” öne çıkardıklarını söylerken, isim vermeden “belirli basın yayın organları”nda haklarında iftiralar yapıldı iddiasını ortaya koydu.

 

İdari yapıya da değinen Arter, göreve geldiğinden bugüne hiçbir şube amirinin görevden alınmadığını, önceki yıllardaki şube amirlerinin görevlerini sürdürdüklerini ifade etti.

21 proje

Basın toplantısında tamamlanan 21 projesi hakkında bilgi veren Arter, Suriçi Canlandırma Projesi kapsamındaki faaliyetleri anlattı.

Hendek Düzenleme Projesi’ne de değinen Arter, projenin ilk etabının tamamlanmasının ardından düzenleme içeren diğer etapların uygulanmasına başlandığını kaydetti.

Arter, Perşembe Pazarı’nın üzerinin kapatılması projesinin hazırlandığını ve önümüzdeki günlerde uygulanmaya başlanacağını belirtti.

Bir yıl içerisinde toplam bin metre kaldırım yaptıklarını anlatan Arter, 515 metre civarında yağmur suyu drenaj hattı yaparak sorunlu bölgelerin birçoğunun yağmur suyundan kaynaklanan problemlerinin çözüldüğünü anlattı.

“En büyük dert: Kanalizasyon”

Arter, Mağusa’nın en büyük derdi olarak nitelediği Atık Su Kanalizasyon Projesi’yle ilgili AB ve yüklenici firma arasındaki uyuşmazlığın sürdüğünü kaydetti.

İsmail Arter, 2010 yılında yapımına başlanan projenin istenildiği gibi sonuçlanmadığını, idari, teknik ve hukuki açında sıkıntıların bulunduğunu belirtti.

Uluslararası mahkemenin süreçte AB projesini yüzde 65 hatalı, yüklenici firmayı da yüzde 35 hatalı bulduğunu kaydeden Arter, yapılan denetimlerde bazı bölgelerde arıtma tesisine ulaşacak yeterli eğimin bulunmadığının, bazı yerlerde ise ters eğimin saptandığını kaydetti.

AVM’ye inşaat izni

Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsünde alışveriş merkezi inşaatıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Arter, arazinin 2012 yılında sözleşmeyle kiralandığını kaydetti.

Arter, AVM için ‘inşaat izni’ verdiğini de açıkladı.

Kendisinin Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanlığı görevine 2014 yılı başında geldiğini belirten Arter, göreve gelir gelmez sözleşmenin iptali için hukuki araştırma yapıldığını ancak üniversiteye tazminat gibi külfet getireceği kanaatine varılarak iptalden vazgeçildiğini belirtti.

Arter, yatırımcı firmanın inşaat izni için başvurduğunda kendisinin de Jeoloji Dairesi’nden görüş istediğini, Daire’nin de olumlu yanıt vermesi üzerine inşaat izni verildiğini belirtti.

Arter, 3 bölümden oluşan projenin bir etabı için ÇED raporu gerekmediğini de kaydetti.

Arter, “2012’de Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı olsaydım, bu arazinin bu amaçla kullanılmasına hayır derdim” ifadelerini de kullandı.

Bu haber toplam 1378 defa okunmuştur