1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 1 yıl hapis cezasına mahkum edildi…
1 yıl hapis cezasına mahkum edildi…

1 yıl hapis cezasına mahkum edildi…

Mağusa Çalışma Dairesi’ne bağlı İstihdam Bölümü’nde memur olarak görevli olduğu sırada 3 bin TL rüşvet alan sanık Mehmet Altunar dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargılandı…

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa Çalışma Dairesi’ne bağlı İstihdam Bölümü’nde memur olarak görevli bulunduğu sırada Mustafa Karataş’tan 3 bin TL rüşvet alan sanık Mehmet Altunar, dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kamu görevlisinin rüşvet alması” ve “Dolandırmak kastı ile sahtekarlıkla para temini” davalarından yargılanan sanık Altunar, suçlu bulunarak 1 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Sağlık kuruluna bir daha gitmemesini sağlayacağı vaadiyle 3 bin TL istedi…
Mağusa Çalışma Dairesi’ne bağlı İstihdam Bölümünde memur olarak çalışan sanık Mehmet Altunar, 12 Nisan 2011 tarihinde Çalışma Dairesi’nden sağlık problemleri yüzünden nakdi yardım alan Esra Karataş’ın, yılda bir kez gitmesi gereken Sağlık Kuruluna bir daha gitmemesini sağlayacağı vaadiyle Esra Karataş’ın babası Mustafa Karataş’tan 3 bin TL rüşvet almıştı.

Eski yasaya göre 3 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor…
Davanın kararını okuyan Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, sanık Mehmet Altunar’ı aleyhine getirilen her iki davadan da suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Sanık Altunar’ın mahkum olduğu Fasıl 154 Ceza Yasası’nın 101. Maddesine aykırı “Kamu görevlisinin rüşvet alması” suçu için yasa koyucunun 3 yıla kadar hapis ve ayrıca para cezası verilmesinin öngördüğünü belirtti. “Kamu görevlisinin rüşvet alması” suçunun konu dönemde yasa kapsamında hafif suç olarak nitelendirilse de yasa koyucunun bu suçlar için 3 yıla kadar hapis cezası verilebileceğini öngördüğünden suçların ciddiyetinin ortada olduğunu söylen Toroslu, yasa koyucunun konu suçlar için 45-2014 sayılı yasa kapsamında suçların niteliğinin değiştirilerek ağır suç kapsamına alındığını anımsattı.

-------------------------------------------------------------


Toroslu: “Devletin devamlılığını sağlayan kamu görevlileridir…”

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, kamu yönetiminde görev alan bireylerin tarafsız, doğru ve dürüst davranmalarının esas olduğunu belirterek, kamu görevlilerinin yaptıkları işleri menfaat ve ticaret konusu yapmalarının düşünülemeyeceğini söyledi. Devletin devamlılığını sağlayan kişilerin kamu görevlileri olduğuna değinen Toroslu, devlet nezdinde görev alan kamu görevlilerinin görevlerini doğru ve adil yürütmeleri toplumun da devlete olan inanç ve saygısını pekiştirdiği gibi toplumun devlet mekanizmalarına güvenini de sağlayacağını söyledi. İşlenen bu tür suçların cezalandırılmasında kamu menfaatinin ağır bastığının aşikar olduğunu dile getiren Toroslu, özellikle böylesi suçlarda ceza takdir ederken sadece bu suçu işleyenlere değil, işlemeye de eğimli olan kişilere de caydırıcı ve ibret verici cezaların verilmesi kamu yararı gereği olduğunu ve kamu vicdanını da rahatlattığını belirtti. Bu denli kamu yararının ağır bastığı suçlarda sanığa verilecek en uygun ve adil cezanın hapislik cezası olduğu kanaatine vardığını açıklayan Toroslu, sanık Altunar’ı 1 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Bu haber toplam 1740 defa okunmuştur