1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 1 yıl hapis cezası verildi
1 yıl hapis cezası verildi

1 yıl hapis cezası verildi

Ceza Yasası’ndaki değişikliğin ardından İLK KARARLAR okunmaya başlandı, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi 12 yaşındaki ‘Çocuğa cinsel istismara’ 1 YIL HAPİSLİK cezası verdi.

A+A-

YENİDÜZEN (ÖZEL)

Ceza Yasası’ndaki son düzenlemelerin ardından mahkemeler ilk kararlarını açıklamaya başladı.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi geçtiğimiz gün okuduğu kararında, ‘yasa koyucuların’ son dönemde yaptıkları düzenlemelere de işaret etti, 12 yaşındaki ‘Çocuğa cinsel istismara’ 1 YIL HAPİSLİK cezası verdi.

Eski yasada yoktu
Mahkeme, Ceza Yasası’ndaki yeni düzenlemeye göre, ‘Cinsel Nitelikli Suçlar’ 143. Madde’ye göre ‘Cinsel Davranış’ tespiti yaptı, ‘Çocuğa Cinsel İstismar’ suçunu düzenleyen 154. Madde’ye göre ceza atkdir etti.
Eski yasada bu suçu tam anlamıyla kapsayan bir madde yoktu. Olan ilgili maddelerin tümü de ‘hafif suç’ niteliğindeydi.

Yargıç Esendağlı: “Ciddi ve caydırıcı cezalar getirildi”
Alışveriş merkezinde 12 yaşındaki bir çocuğa ‘cinsel taciz’de bulunan sanık Ahmet Sofuoğluları’nın Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşması sonuçlandı, Yargıç Melek Esendağlı ‘yasadaki değişikliğe’ işaret etti, bu tür suçları işleyenlere ciddi ve caydırıcı cezalar getirildiğini hatırlattı.
Mahkeme, bir alışveriş merkezinde 12 yaşındaki çocuğu taciz eden sanığa, Ceza Yasası’nın ‘Çocuğun Cinsel İstismarı’na ilişkin 154. Maddesi tahtında, 1 yıl hapislik cezası vermeyi uygun buldu.

‘Ağır suç’

Yasa’nın ilgili maddesi şöyle;

Çocuğun Cinsel İstismarı
20/2014
154. (1) On sekiz yaşından büyük bir kimse, on altı yaşından küçük bir çocukla, cinsel davranışla ve kasten fiziksel temas kurar veya çocuğun kendisiyle fiziksel temas kurmasını sağlarsa ağır bir suç işlemiş olur ve mahkumiyeti halinde altı yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.

        

Olay nasıl olmuştu?
Sanık 200 promil alkol tesiri altında bulunduğu esnada alışveriş merkezine giderek, annesi ile birlikte konu yerde alış veriş yapan 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz etmek maksadı ile arkasına geçtikten sonra önce bacağını daha sonrada kalçasını sıkarak tacizde bulunmuştu.
Konu olayın akabinde ağlayarak annesinin yanı koşan kız çocuğunu şikâyeti sonrası cevrede bulunanların yardımı durdurulmuş ve polise teslim edilmişti.

Bu haber toplam 1999 defa okunmuştur