1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘1 milyon 80 bin TL’lik’ dolandırıcılık iddiası
‘1 milyon 80 bin TL’lik’ dolandırıcılık iddiası

‘1 milyon 80 bin TL’lik’ dolandırıcılık iddiası

Mağusa’da üç kız kardeşi dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan D.D dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da Gülgün Kuset, Emine Kuset ve Sevgi Varol isimli kız kardeşleri, kendilerine ev alacağı gerekçesiyle 1 milyon 80 bin TL dolandırdığı iddia edilen D.D tutuklandı. “Sahtekarlıkla para temini” ve “Sirkat” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı D.D, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

‘Ev alma bahanesiyle müştekilerden 1 milyon 80 bin TL aldı...’
Meselenin tahkikat subayı Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, zanlı D.D’nin 2011 ile 2014 yılları arasında Mağusa’da işlenen “Sahtekarlıkla para temini” suçu ile ilgili olarak 15 Temmuz tarihinde tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Dalkıran, 18 Mart 2015 tarihinde müşteki Gülgün Kuset’in şikayeti üzerine soruşturma başlattıklarını belirtti. Dalkıran, yapılan soruşturma neticesinde zanlı D.D’nin Karpaz Gate Marina karşısında bulunan 3 adet villayı, Girne’de Onur Village isimli tatil köyünde bulunan 3 adet villayı, yine Girne’de Misina Restoran karşısında bulunan 1 adet villa ile yanındaki arsayı, Lefkoşa’da bulunan ve kendisine ait olduğunu söylediği ancak kendisine ait olmayan 1 adet villayı, Mağusa’da Gülseren bölgesinde bulunan 3 adet apartman dairesini kendilerine satın alacağını ve hissesi olmadığı halde Yaşam Hastanesi’nde hisseleri olduğunu ve bu hisseleri Adana’da doktor olan Emine Kuset’e devredeceğini söyleyerek yalan beyanda bulunup Gülgün Kuset, Emine Kuset ve Sevgi Varol’dan 1 milyon 80 bin TL nakit parayı sahtekarlıkla temin ettiği yönünde tespitleri bulunduğunu açıkladı. Müşteki Gülgün Kuset’in vermiş olduğu ifadesinde ise kendisine ait kredi kartını zanlı D.D’nin aracına benzin almak için verdiğini ancak zanlı D.D’nin verilen yetki dışında sahibinin rızası olmaksızın internet üzerinden 11 bin 323 TL değerinde alışveriş yapmak suretiyle parayı sirkat ettiğini bildirdiğini belirten Dalkıran, bu konu ile ilgili olarak da soruşturma başlattıklarını açıkladı.

‘Satılık olmadığı ortaya çıktı...’
Tahkikat subayı Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, yürütülen soruşturma ile ilgili olarak sahtekarlıkla temin edilen paranın 538 bin TL’lik meblağının Adana’da bulunan Emine Kuset tarafından Gülgün Kuset’e gönderildiğinin ve Gülgün Kuset’in ise bu parayı zanlı D.D’ya verdiğinin tespit edildiğini belirtti. Dalkıran, bahse konu satılacağı iddia edilen mülklerin sahiplerinden yapılan soruşturmada mal sahiplerinin zanlı D.D’yi tanımadıklarının ve konu mülklerin satılık olmadığını tespit ettiklerini belirterek, ayrıca Yaşam Hastanesi’nden yapılan soruşturmada hiç bir zaman zanlı D.D’nin hastanede hissesi olmadığının tespit edildiğini açıkladı. Tahkikatın büyük ölçüde tamamlandığını belirten Dalkıran, zanlının geriye kalan tahkikata olumsuz yönde etki etme ihtimalinin bulunmadığını söyleyerek zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Serbest kaldı...
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı D.D’nin kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 5 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 2 KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

D.D: “Karar verecek olan makam mahkemedir...”
Basına açıklama yapan zanlı D.D suçlu olmadığını ve polisin yaptığı araştırmaya saygı duyduğunu belirterek “Kararı verecek olan makam mahkemedir” dedi.

Bu haber toplam 4013 defa okunmuştur