1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “1 milyon 600 bin TL sirkat” iddiası
“1 milyon 600 bin TL sirkat” iddiası

“1 milyon 600 bin TL sirkat” iddiası

Lefkoşa’da 2014 Eylül ila Mayıs 2017 yılları arasında bir şirkette muhasebe ve finans işlemleri sorumlusu olan T.G., fatura tutarı hesabında oynama yaparak 1 milyon 600 bin Tl sirkat ettiği iddiasıyla 2 gün tutuklama emri aldı

A+A-

Didem MENTEŞ

Polis, zanlı T.G.’nin Num Elektrik Elektronik Sanayi Ticaret Aş.’de muhasebe ve finans işlerinden sorumlusu olduğu dönemde, şirketin KKTCELL’e vermiş olduğu hizmet karşılığında temin etmiş olduğu paraların hesaplarında oynama yaparak 1 milyon 600 bin TL’yi sirkat ettiği gerekçesiyle tutuklandığını açıkladı

Lefkoşa’da 2014 Eylül ila Mayıs 2017 yılları arasında bir şirkette muhasebe ve finans işlemleri sorumlusu olan isiminin başharfleri T.G., bir GSM firmasına vermiş oldukları baz istasyonları montaj, bakım ve işletmelerine karşılık temin edilen fatura tutarları hesaplarında oynama yaparak zimmetine 1 milyon 600 bin TL’e geçirdiği iddiasıyla tutuklandı. 36 yaşındaki T.G., Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapmaya çalıştığı esnada tespit edilerken, dün çıkarıldığı mahkeme tarafından hakkında 2 gün tutukluluk emri alındı.

“Müstahdem tarafından sirkat”

Yargıç Rauf Kürşad huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılıka adına davada Savcı İlhan Damdelen ve zanlı avukatı mahkemede hazır bulundu. Savcı Damdelen, meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Adli Şube Amirliği’nde görevli polis çavuşu Tolga Ateşli Mahkemeye tanık olarak dinletti. Tolga Ateşli, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Ateşli, zanlı T.G.’nin 2014 Eylül ila Mayıs 2017 yılları arasında meydana gelen “müstahdem tarafından sirkat” meselesiyle ilgili olarak tutuklandığını açıkladı.

 

1 milyon 600 bin TL

Tolga Ateşli, zanlı T.G.’nin Num Elektrik Elektronik Sanayi Ticaret Aş.’de muhasebe ve finanas işlerinden sorumlusu olduğu dönemde, şirketin KKTCELL’e vermiş olduğu hizmet karşılığında temin etmiş olduğu paraların hesaplarında oynama yaparak 1 milyon 600 bin TL’yi sirkat ettiği gerekçesiyle tutuklandığını açıkladı. Polise yapılan şikayetten sonra aranan şahıs olarak ilan edilen zanlı T.G.’nin, Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapmaya çalıştığı esnada tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

 

Tahkikat yeni başladı

Tahkikatın henüz yeni başladığını, olayla ilgili alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğunu söyleyem polis çavuşu Ateşli, bazı dosylarla ilgili devet ve özel kurumlara yazılar yazıldığını ve bu yazıların sonucunun beklendiğini aktardı. Tolga Ateşli, zanlının soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

2 gün ek tutukluluk

Zanlı T.G.’nin avuatı, polis çavuşunun tutukluluk talebine itiraz etmedi. Yargıç Rauf Kürşad da huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendirerek, soruşturmanın henüz yeni başladığını, yapılması gerken işlemler olduğu gerekçesiyle zanlı T.G.’nin 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 3359 defa okunmuştur
Etiketler : ,