1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘1 Mayıs çalışanları’ mercek altında
‘1 Mayıs çalışanları’ mercek altında

‘1 Mayıs çalışanları’ mercek altında

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda açık olan işyerlerinin çalışanlarına ek mesai ödeyip ödemedikleri konusunda çalışmalara başlandığını açıkladı.

A+A-

Çalışma Bakanı Çeler, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda açık olan işyerlerinin çalışanlarına ek mesai ödeyip ödemedikleri konusunda çalışmalara başlandığını açıkladı Yasaya uymayan işyerlerine uyarı yazısının ardından her çalışan başına cezai müeyyide olan 2365 TL cezanın da uygulanacağını belirtti…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda açık olan işyerlerinin çalışanlarına ek mesai ödeyip ödemedikleri konusunda çalışmalara başlandığını açıkladı.

İncelemeyi yerinde takip ettiğini ifade eden Bakan Çeler, birçok işletmenin gerekli önemi gösterdiğini gözlemlerken, bazı işletmelerin ise bunu yapmadığına şahit olduğunu da paylaştı.

Çeler, Yasaya uymayan işyerlerine uyarı yazısının ardından verilen sürede çalışanlarına ek mesai ücretini ve yatırımı yapmamaları halinde her çalışan başına belirtilen cezai müeyyide olan 2365 TL cezanın da uygulanacağını altını çizdi.

Bakan Çeler’in açıklaması şöyle:

“1 Mayıs da açık olan işyerlerinin çalışanlarına ek mesai ödeyip ödemediği, yatırımlarını ek yapıp yapmadığı hususunda çalışmalara başlandı. Çalışmalara bizzat katılarak incelemeyi yerinde takip ettim. 
Birçok işletmenin gerekli önemi gösterdiğini gözlemlerken, bazı işletmelerin ise bunu yapmadığına şahit oldum. Yasaya uymayan işyerlerine uyarı yazısının ardından verilen sürede çalışanlarına ek mesai ücretini ve yatırımı yapmamaları halinde her çalışan başına belirtilen cezai müeyyide olan x 2365tl ceza uygulanacaktır. Biz buradayız ve çalışmalarımız hassasiyetle sürecek.
Not: 1 Mayıs’ta “Gereğini yapıyor açığız” reklamı verenlerinde aslında ocak ayından beri hiçbir gereğini bile yerine getirmediğini gördük” öyle facebookta gereğini yapmakla değil maaşları tam, sigortalara da yatırımı tam yapmaları gerekirdi! Hani gereği? 
Emekçinin hakkını aramaya devam... Bu arada özel sektörde sendikalaşma ile ilgili çalışmaları da önümüzdeki haftadan itibaren daha net göreceksiniz...”.

Bu haber toplam 1847 defa okunmuştur
Etiketler :