1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 1 kişi daha aranıyor!
1 kişi daha aranıyor!

1 kişi daha aranıyor!

Polis Lefkoşa- Mağusa anayolu üzerinde yol kenarında şüpheli hareketler sergileyen İ.D’nin aracında 55 gram Bonzai tespit etti, İ.D tutuklandı

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa- Mağusa anayolu üzerinde önceki gün yol kenarında şüpheli görülen isminin baş harfleri İ.D olan şahısın, aracında yapılan aramada sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 55 gram ağırlığında madde ile içerisinde tütün ile karışık uyuşturucu madde olduğuna inanılan bir adet elle sarılmış ucu yanık sigara bulundu. Olayla ilgili olarak zanlı İ.D. tutuklanarak mahkemeye çıkarılıp, aleyhine 3 gün tutukluluk emri alındı.

Uyuşturucu ithal ve tasarruf

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Rauf Kürşad’ın huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamında Başsavcılık adına davada Savcı İlhan Damdelen ve zanlı şahsen mahkemede hazır bulundu.  Savcı Damdelen, meseleyle ilgili olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ahmet Bayram’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Bayram, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Bayram, zanlı İ.D.’nin ‘uyuşturucu ithali ve tasarrufu’ suçlarıyla ilgili olarak tutuklandığını açıkladı. 

İsminin baş harfleri İ.D olan şahısın, aracında yapılan aramada sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 55 gram ağırlığında madde ile içerisinde tütün ile karışık uyuşturucu madde olduğuna inanılan bir adet elle sarılmış ucu yanık sigara bulundu. Olayla ilgili tutuklanan zanlı  İ.D. mahkemeye çıkarılarak aleyhine 3 gün tutukluluk emri alındı.

55 gram Bonzai!

Bayram, 1 Eylül’de saat 18:45’te Demirhan Karakolu’na gelen bir ihbarı değerlendirerek, Lefkoşa- Mağusa anayolu üzerinde şüpheli bir şahısın görüldüğünü, uyuşturucu madde içtiğinden şüphelenildiği bilgisi aldıklarını söyledi. Olay mahalline gidilerek, yol kenarında şüpheli vaziyette bulunan zanlı İ.D.’nin tespit edildiğini aktaran Bayram, toprak alan içerisinde park halinde bulunan zanlıya ait MR 786 plakalı araçta bir arama yapıldığını belirtti. Bayram, yapılan aramada sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 55 gram ağırlığında madde ile içerisinde tütün ile karışık uyuşturucu madde olduğuna inanılan bir adet elle sarılmış ucu yanık sigara bulunduğunu açıkladı.

Suçüstü yakalandı

Zanlı İ.D.’nin suçüstü yakalandığını aktaran Bayram, meseleyle ilgili olarak zanlının gönüllü bir ifade verdiğini belirtti. Zanlının verdiği ifadeye göre meseleyle ilgili başka bir şahısın daha olduğunu aktaran Bayram, söz konusu şahısın aranmakta olduğunu aktardı.

Bayram, söz konusu uyuşturucu maddenin Kıbrıs’ın güneyinden kuzeyine ithal edildiğini tespit edildiğini söyledi. Olayla ilgili soruşturmanın henüz yeni başladığını aktaran Ahmet Bayram, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün ek tutukluluk

Mahkeme, polisin tutukluluk talebi üzerine zanlı İ.D.’ye söz hakkı verdi. Zanlı İ.D., söz konusu maddeyle hiçbir ilgisi olmadığını savunarak, aranana söz konusu şahısın uyuşturucu maddeyi kendisine verdiğini ileri sürdü.

Yargıç Rauf Kürşad ise huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendirerek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı İ.D.’nin 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

 

Bu haber toplam 2065 defa okunmuştur
Etiketler : ,