1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 1 kişi aranıyor!
1 kişi aranıyor!

1 kişi aranıyor!

Mağusa’da Bedi’s Piknik Alanında yapılan operasyonda ele geçirilen 30 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar A.Y. ve E.G. hakkında 1 gün daha tutukluluk alındı

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da Bedi’s Piknik Alanında Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda kırık dallar altında zulalanmış vaziyette ele geçirilen yaklaşık 30 gram ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile ilgili olarak tutuklanan zanlı A.Y. ile E.G., dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla ilgili olarak dün yeniden mahkemeye çıkarılan zanlılar A.Y. ile E.G.’nin tutukluluk süresi 1’er gün daha uzatılırken, zanlı A.Y.’nin gönüllü ifadesi ışığında mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan 1 kişi aranıyor.

 

Analiz raporları gelmedi, 1 kişi ise aranıyor...

Meselenin tahkikat memuru Hasan Derman, 10 Ekim tarihinde alınan bir bilgide Mağusa’da Bedi’s Piknik alanı içerisinde toprak yol kenarında ağaçlık bölge içerisinde uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyledi. Ayni gün alınan bilgi doğrultusunda Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince söz konusu bölgenin ziyaret edildiğini belirten Derman, toprak yolun kenarında bulunan kırık dallar arasında zulalanmış bir şekilde poşet içerisinde 10 adet ayrı ayrı küçük şeffaf naylon poşetlerde yaklaşık 30 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde tespit edildiğini açıkladı. Derman, Uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin bulunması üzerine konu bölgede pusu görevine başlandığını söyleyerek, ayni gün Narkotik ekiplerinin pusuda olduğu bir esnada zanlılar A.Y. ile E.G.’nin söz konusu uyuşturucu olduğuna inanılan maddeleri almak üzere konu bölgeye geldiklerini ve suçüstü tespit edilerek tutuklandıklarını belirtti. Zanlıların 11 Ekim tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde 2 gün, 13 Ekim tarihinde ise yine mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde 4 günlük tutukluluk süresi temin edildiğini anımsatan Derman, bu süre içerisinde konu maddelerin Devlet Kimya Laboratuvarına, poşetlerin ise Parmak İzi İnceleme Şubesi’ne gönderildiğini ancak sonuçların henüz gelmediğini söyledi. Derman, ayrıca zanlı A.Y.’nin dün sabah gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini belirterek, zanlının ifadesinde bir kişinin adını verdiğini ve konu kişinin arandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Derman, zanlı A.Y.’nin vermiş olduğu ifadesinin teydinin yapılması gerektiğini söyleyerek her 2 zanlının da tutukluluk süresinin 1’er gün daha uzatılmasını talep etti.

 

Yargıç: “Verilen 4 günlük sürenin verimli kullanılmadığı kanaatindeyim...”

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, 13 Ekim tarihinde zanlıların aleyhinde vermiş olduğu 4 günlük tutukluluk süresinin polis tarafından verimli kullanılmadığı kanaatinde olduğunu açıkladı. Verimli kullanılmayan 4 günlük sürede zanlı A.Y’nin vermiş olduğu gönüllü ifade dışında yeni bir gelişmenin olmadığını söyleyen Asafoğulları, zanlıların 1’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi. Asafoğulları 1 günlük tutukluluk süresini ise yeni gelişme olduğu gerekçesiyle verdiğini ve bu 1 günlük tutukluluk süresinin ise verimli kullanılmasının elzem oduğunu açıkladı.

Bu haber toplam 1750 defa okunmuştur
Etiketler : ,